Consilierii județeni au aprobat, joi, proiectul privind asumarea organizării și derulării procedurilor de atribuire a contractelor pentru achiziția produselor aferente Programului pentru școli al României. Este vorba de celebrul program prin care copii primesc la școală corn, lapte și fructe, program care anul acesta nu a funcționat din cauza unor modificări legislative care au întârziat demararea procedurilor de achiziție.

Concret, Consiliul Județean care s-a ocupat și până acum de achiziția produselor din programul guvernamental a trebuit, conform legii, să consulte unitățile administrative teritoriale din întreg județul dacă nu vor să se ocupe de implementarea programului în unitățile școlare din comunele, orașele sau municipiile pe care le administrează. Niciuna dintre Primării nu a fost interesată să se ocupe de implementarea programului însă procesul de consultare a fost de durată și s-a încheiat abia în urmă cu o săptămână astfel că, joi, aleșii județeni au hotărât ca și de acum încolo administrația județeană să fie cea care va duce la îndeplinire Programul pentru Școli în județul Buzău.

Chiar dacă decizia luată de aleși este tardivă pentru ca elevii să mai poată beneficia în acest an de produsele oferite la pauză dat fiind că mai este doar o lună de școală, demararea procedurilor de achiziție va  face ca pentru viitorii ani școlari să nu mai existe astfel de probleme dat fiind că licitațiile care se vor organiza vor fi  pentru trei ani.

„Aceasta ședință era necesara pentru operativitate. Programul care se derulează la nivel național cu lapte și corn pentru elevi, din nefericire, are o problemă în toată țara. Legislația s-a modificat și cei care nu au avut licitații multianuale a trebuit să reluam procedurile pe noile reguli. Noi am demarat această licitație de anul trecut, au fost anumite probleme la cei care au ofertat și licitația nu a putut fi valabilă, între timp a mai venit o modificare, am consultat toate unitățile administrative din județ ca să deruleze prin UAT-urile respective acest program, toate aceste unități administrativ teritoriale au declinat această ofertă și am făcut această ședință să reluam noi această procedură. De data aceasta va fi o licitație multianuală și nu ne vom mai chinui în fiecare an cu această problemă”, a spus președintele Consiliului Județean Petre Emanoil Neagu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.