Consiliul Județean Buzău va continua investițiile promise buzoienilor chiar daca bugetul se anunță unul de criză. După adoptarea Legii Bugetului din acest an președintele Petre Emanoil Neagu a anunțat că se va consulta cu liderii de grup ai tuturor partidelor reprezentate în Consiliul Județean pentru a face o împărțire cât mai echitabilă a sumelor ce revin unităților administrativ teritoriale din județ.

„Cu siguranță da. în primul rând vom continua investițiile pe care le am început în mandatul trecut că este firesc să fie așa. Așa cum am anunțat în plenul ședinței de Consiliu Județean luna viitoare o să înaintez să se voteze sau după ce se va vota în Parlamentul României bugetul consolidat național și o să am o discuție cu toți liderii de grup ai partidelor reprezentații în Consiliul Județean și împreună cu oamenii de specialitate din aparatul propriu vom încerca să creăm un buget așa cum spuneam să putem să continuăm investițiile de anul trecut iar cu siguranță vom începe și alte investiții. Probabil că aceste investiții nu vor fi la nivelul anilor trecuți dar haideți să vă spun ceva, o investiție care demarează la început de mandat niciodată nu se poate, mă refer la investițiile mari, nu se poate termina într-un exercițiu de un an de buget sunt investiții cel puțin în Consiliul Județean, care se întind pe o perioadă mai lungă de ani deci vom demara și anumite investiții”, a precizat președintele Consiliului Județean Petre Emanoil Neagu.

Astfel vor continua investițiile cu fonduri europene în infrastructură, sănătate dar și asfaltările din fonduri proprii pe drumurile care au nevoie de reabilitare.

„Vom moderniza, deja am început, un alt tronson de drum cu fonduri europene deci aici noi trebuie să fim atenți să asigurăm cotele de cofinanțare de la Vintilă Vodă până la Plaiul Nucului, o investiție nouă și deja suntem în procedură de licitație care se va termina luna viitoare care începe peste câteva zile în luna februarie, respectiv proiectarea dar cu siguranță după aceea vom declanșa procedurile de achiziție pentru lucrarea în sine. După ce aprobăm bugetul vom scoate la licitație reabilitare totala câteva tronsoane de drum județean din fonduri proprii. Vom continua și cu asfaltări, covoare bituminoase în programul de întreținere vară, continuăm investiția în Spitalul Județean cu fonduri europene și mai avem și alte investiții care o să le punem la punct împreună cu doamnele și domnii consilieri”, a spus Petre Emanoil Neagu.

În ciuda faptului că se anunță un an greu Neagu spune că nu va uita nici cultura și nici turismul și anunță că are planuri cu Tabăra de Sculptură de la Măgura.


„Bineînțeles că în afară de aceste investiții eu vă spun că activitatea Consiliului Județean are și o altă paletă de activitate. Nu vom neglija cultura și de ce spun acest lucru, pentru că este esențial mai ales în perioada asta de pandemie să încercăm să nu tăiem fără responsabilitate anumite activități care pot avea loc. Eu știu la chestiuni de cultură mă refer aici la Teatrul George Ciprian, la Muzeul Județean, la Centrul Județean de Cultură și Artă, și cred că să văd așa razele de la capătul tunelului că totuși pandemia asta, se va atenua cel puțin. Probabil că în această vară în anumite condiții vom reuși să readucem la viață, dacă pot să spun așa, spiritul Taberei de Scultură de la Măgura. Avem niște proiecții în lucru acolo și o să avem un parteneriat cu Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei pentru că în vecinătatea taberei este Mănăstirea Ciolanu ca să putem să facem turismul monahal.

De asemenea, dacă pandemia ne va ajuta va fi și un eveniment cultural artistic acolo. La Stațiunea Sărata Monteoru și acolo am avut o discuție marți cu domnișoara director al ADR Mihailov  și încercăm să implementăm pe fonduri europene un proiect în turism, la trovanți în perioada imediat următoare voi lua legătura cu toate UAT-urile din județul Buzău interesate ca să facem parteneriate ca să putem să depunem un proiect pe fonduri europene în turism și așa mai departe”, a precizat Neagu.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.