Cristi BIGIU si Dorin BADULESCU
Președintele demisionar al Consiliului Județean, Cristi Bîgiu, a lansat, miercuri, odată cu anunțarea demisiei din funcția în care a fost ales, o serie de acuzații la adresa foștilor colegi din PNL Buzău.
Bîgiu a spus în fața jurnaliștilor că a decis să demisioneze după ce oamenii au ieșit în stradă și au cerut schimbarea clasei politice și demisia sa din funcția de președinte al CJ Buzău. Bîgiu a precizat că gestul demisiei a venit din respect pentru adevărații protestatari, nu pentru cei care sunt membri de partid-”Piștea, Popa și Vulpe trimiși la protest de partid cu temele făcute și cu hârtii cu ce aveau de strigat.”

Cristi Bîgiu a susținut pe tot parcursul conferinței de presă că se consideră nevinovat “strict în dosarul în care a fost reținut” și a declarat că și o parte a consilierilor din vechiul PNL ar trebui să dea dovadă de moralitate și să demisioneze.
“Foștii mei colegi din PNL au vorbit mult de moralitate. Eu am considerat moral să îmi dau demisia. Să vedem acum dacă și o parte din fostii mei colegi, actuali consilieri ai PNL doar vorbesc de moralitate sau au moralitate pentru că au fost lângă mine timp de 15-16 ani de politică iar protestatarii au cerut în general schimbarea clasei politice”, a mai spus Cristi Bîgiu.

Întrebat la cine face referire, Bîgiu s-a ferit să dea nume, insă când a fost întrebat despre actualul lider al PNL Buzău, copreședintele Dorin Bădulescu, a precizat că acesta nu a făcut altceva decât să îl atace chiar dacă au făcut împreună multe campanii electorale, sugerând că nu ar fi străin de modul în care s-au finanțat campaniile electorale ale PNL.

“De domnul Dorin Bădulescu nu știu dacă are rost să vorbesc pentru că de un an de zile de când am făcut eu trecerea, singurele sale actiuni au fost cele de a da în mine, dar fiecare om are felul său de ieși din anonimat. Și da, dacă vreți, Dorin Bădulescu este una din acele persoane care a făcut multe campanii lângă mine și care știe destul de bine, ca și mine de altfel, dacă sunt sau nu vinovat, legat de finanțările de campanii electorale”, a declarat Cristi Bîgiu.

În replică, liderul PNL Buzău, Dorin Bădulescu a admis că a fost apropiat de Cristi Bîgiu, dar a respins acuzațiile lansate de fostul său coleg de partid cum că ar fi fi avut vreo implicare dubioasă în finanțarea campaniilor electorale ale partidului.
“Dacă ne raportăm la finanțarea campaniilor este strict problema dânsului pentru că nu m-am ocupat eu și nu am avut nici o treabă cu banii. Am fost alături de el în toate campaniile pentru că era lider de partid. Eu nu iubesc trădătorii și dânsul și-a trădat prietenii și colegii și nu are calitatea morală să ne ceară demisia. Da, am fost alături și ca prieten și ca membru de partid, dar după 12 ani am înteles că au fost 12 ani de minciuni și de lucruri care nu îi fac cinste. Faptul că a înteles că gestul demisiei este un pas ce trebuia făcut este un lucru bun și nu trebuia să aștepte presiunea străzii sau a altcuiva. De asemenea, nu stiu de ce nume vorbeste dl Bîgiu că ar fi fost trimiși de la partid în stradă, dar este imposibil ca 1-2 oameni să urnească o mie și ceva de oameni să strige împotriva dânsului. Pe de altă parte, niciodată eu nu aș face așa ceva sau nu aș indica cuiva să facă împotriva familiei, unui om, fie el și adversar politic, nu am apreciat ideea de a striga în fața locuinței domnului Bîgiu și nu aș fi încurajat o astfel de manifestare”, a conchis copreședintele PNL, Dorin Bădulescu.

3 COMENTARII

  1. […] Președintele demisionar al Consiliului Județean, Cristi Bîgiu, a lansat, miercuri, odată cu anunțarea demisiei din funcția în care a fost ales, o serie de acuzații la adresa foștilor colegi din PNL Buzău. Bîgiu a spus în fața jurnaliștilor că a decis să demisioneze după ce oamenii au ieșit în stradă și au cerut schimbarea clasei politice și demisia sa din funcția de președinte al CJ Buzău. Bîgiu a precizat că gestul demisiei a venit din respect pentru adevărații protestatari, nu pentru cei care sunt membri de partid-”Piștea, Popa și Vulpe trimiși la protest de partid cu temele făcute și cu Sursă știre […]

  2. […] Președintele demisionar al Consiliului Județean, Cristi Bîgiu, a lansat, miercuri, odată cu anunțarea demisiei din funcția în care a fost ales, o serie de acuzații la adresa foștilor colegi din PNL Buzău. Bîgiu a spus în fața jurnaliștilor că a decis să demisioneze după ce oamenii au ieșit în stradă și au cerut schimbarea clasei politice și demisia sa din funcția de președinte al CJ Buzău. Bîgiu a precizat că gestul demisiei a venit din respect pentru adevărații protestatari, nu pentru cei care sunt membri de partid-”Piștea, Popa și Vulpe trimiși la protest de partid cu temele făcute și cu …mai multe stiri […]

  3. Domnule, Cristi Bigiu sa nu uitam ca acei membri de partid „gen Pistea si Popa” au fost oameni dumneavoastra pana sa tradati Partidul National Liberal si sa va alaturati PSD-ului. Acei doi tineri au au raspuns mereu cu prezent la ordinul dumneavostra si nu vau dezamagit niciodata cat ati fost la PNL. Tind sa cred ca e opera PDL-uli de a aduce oameni la dumneavoastra la balcon nu a lor, mai aexact mana lui Ene Ciprian si a lui George Vlad unul dintre oameni de serviciu a lui Cezar Preda.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.