Maternitate Buzau-7
După zeci de termene care s-au succedat pe parcursul a mai bine de trei ani autoritățile județene refuză să mai avanseze o dată clară la care ar putea fi deschisă noua maternitate și asta pentru că nimeni nu poate ști cu siguranță dacă nu vom mai exista piedici în procesul de achiziție aflat în plină desfășurare.
Președintele interimar al Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu a spus la finalul ședinței extraordinare de miercuri că licitația pentru componenta nemedicală a fost finalizată dar a spus că nu poate avansa un termen până la care va fi finalizată procedura de achiziție a aparaturii medicale care blochează practic deschiderea noii unități medicale.
”Din punctul de vedere al Consiliului Județean ne-am făcut treaba, nu vă pot da o dată exactă când se va termina evaluarea și licitația la materialele care trebuie acolo, nemedicalele au fost adjudecate, dar la medicale mai sunt câteva repere”a declarat șeful CJ Buzău, Petre Emanoil Neagu.
Noua maternitate de pe strada Victoriei a fost inaugurată formal la 1 iunie 2012 de fostul președinte Victor Mocanu cu aparatură închiriată și fără să fie finalizată construcția clădirii. Ulterior, după preluarea mandatului de către Cristi Bîgiu lucrările au stagnat o perioadă după care au fost reluate și finalizarea clădirii a avut loc cândva în luna noiembrie a anului 2013. De atunci autoritățile județene au tot încercat să rezolve problema dotării sau mai bine zis a banilor necesari pentru acest lucru apelând la Guvern pentru ca mai apoi să contractez un credit de 10 milioane de euro din care s-a demarat această procedură de achiziție. Licitația a fost demarată în primăvara dar ea nu a fost finalizată nici până acum și în tot acest timp condițiile în care vin pe lume nouă născuții de la Buzău sunt unele greu de imaginat pentru o unitate sanitară din secolul XXI.

3 COMENTARII

  1. […] După zeci de termene care s-au succedat pe parcursul a mai bine de trei ani autoritățile județene refuză să mai avanseze o dată clară la care ar putea fi deschisă noua maternitate și asta pentru că nimeni nu poate ști cu siguranță dacă nu vom mai exista piedici în procesul de achiziție aflat în plină desfășurare. Președintele interimar al Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu a spus la finalul ședinței extraordinare de miercuri că licitația pentru componenta nemedicală a fost finalizată dar a spus că nu poate avansa un termen până la care va fi finalizată procedura de achiziție a aparaturii …mai multe stiri […]

  2. […] După zeci de termene care s-au succedat pe parcursul a mai bine de trei ani autoritățile județene refuză să mai avanseze o dată clară la care ar putea fi deschisă noua maternitate și asta pentru că nimeni nu poate ști cu siguranță dacă nu vom mai exista piedici în procesul de achiziție aflat în plină desfășurare. Președintele interimar al Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu a spus la finalul ședinței extraordinare de miercuri că licitația pentru componenta nemedicală a fost finalizată dar a spus că nu poate avansa un termen până la care va fi finalizată procedura de achiziție a aparaturii Sursă știre […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.