Social democrații buzoieni Constantin Boșcodeală și Cristi Bîgiu s-au declarat mulțumiți de rezultatul votului de duminică și de prezența buzoienilor la urne. La închiderea urnelor, fără a fi foarte relaxați însă, cei doi lideri social democrați au precizat că la Buzău prezența la vot a fost bună iar județul va avea un procent bun de voturi pentru Victor Ponta.
”Sunt mulțumit de prezența la urne, nu mă așteptam să fie așa de mare, mai ales că populația județului Buzău a scăzut față de 2009. Avem încredere că județul va fi printre primele ca procent de vot pentru Victor Ponta. În municipiu, prezența la urne a fost se pare mai mare ca în 2009, ceea ce arată că alegerile prezidențiale au trezit un interes deosebit în rândul votanților. Suntem foarte mulțumiți că Victor Ponta s-a clasat primul. La nivelul județului Buzău credem că prezența va fi între 53 și 54 la sută, ca în 2009, iar intenția de vot la nivelul județului pentru Ponta va fi mult mai mare decât exit-pollul de la televizor”, a declarat primarul Constantin Boșcodeală.
La rândul său, Cristi Bîgiu, a declarat că se aștepta ca Victor Ponta să iasă primul în sondaje însă asta nu e de ajuns, având în vedere că urmează turul doi, urmând ca social democrații să înceapă din nou campania de poimâine.
”Cum era așteptat Ponta s-a clasat primul. Românii au votat pentru o stare de stabilitate. Așteptăm să vedem rezultatele pe Buzău iar de poimâine intrăm din nou în campanie, facem o analiză și vedem unde putem maximiza rezultatele”, a declarat Cristi Bîgiu.

Victor Ponta şi Klaus Iohannis au obţinut cele mai multe voturi la alegerile prezidenţiale, cei doi urmând să ajungă în turul al doilea, potrivit datelor celor patru exit-poll-uri comandate de televiziunile de ştiri. Victor Ponta are între 38,2% şi 41,5%, Klaus Iohannis între 31 şi 32,1%, iar Călin Popescu Tăriceanu este pe poziţia a treia, relevă rezultatele exit-poll-urilor realizate pe baza datelor strânse până la ora 19.00
Conform acestor date, turul al doilea al prezidenţialelor va fi disputat de Ponta şi Iohannis, pe care îi despart între 6 şi 10 procente.

Sondajele la ieşirea de la urne au fost realizate de Sociopol, IRES, CSCI şi CSOP şi reprezintă situaţia de la ora 19.00.
SOCIOPOL: Ponta – 40%, Iohannis – 31%, Tăriceanu – 6%, Udrea – 5%, Monica Macovei – 4%, Kelemen Hunor – 4%, Dan Diaconescu – 4%, Vadim Tudor – 3%

IRES: Ponta – 41,50% , Iohannis – 31,2%, Tăriceanu – 5,3%, Udrea – 5,1%, Macovei – 4,5%, Kelemen Hunor – 3,5%, Dan Diaconescu – 3,3%, Vadim Tudor – 2,9%, Meleşcanu – 1%

CSCI: Ponta – 40% , Iohannis – 31%, Tăriceanu – 6%, Macovei – 5%, Udrea – 5%, Dan Diaconescu – 4%, Kelemen Hunor – 4%

CSOP: Ponta – 38%, Iohannis – 32%, Macovei – 6%, Tăriceanu – 6%, Udrea – 6%

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.