BEJ Buzau
Biroul Electoral Județean a respins duminică reclamațiile ACL privind solicitarea urnei mobile la două secții de votare din comuna Blăjani. Potrivit președintelui BEJ, Mihai Stănescu, ambele contestații ACL au fost respinse, cu majoritate de voturi, din cei 11 componenţi ai Biroului, doar reprezentanţii ACL şi ai PRM votând pentru acceptarea contestaţiei.
Conform judecătorului Stănescu, reclamanții au sesizat faptul că cererile de urnă mobilă nu ar fi fost însoțite de acte medicale prin care să fie specificată afecțiunea fiecărui solicitant de urnă mobilă, și în consecință motivul pentru care cetățeanul în cauză nu s-ar putea deplasa la urna de vot. În plus, în sesizarea formulată de ACL se arăta că cererile nu ar fi fost scrise de fiecare solicitant în parte ci de ”o singură mână”.
În urma votului, reprezentanții BEJ au respins cele două reclamații, arătând că la cererile de urnă mobilă au fost depuse adeverinţe care constituie acte oficiale, fapt ce ar fi suficient. Mai mult, potrivit judecătorului Stănescu, specificarea diagnosticului în cererile de urnă mobilă ar însemna încălcarea intimității și confidențialității pacientului, fapt ce contravine legii și deontologiei cadrelor medicale.
”Prin conținutul contestației se constată faptul că cererile privind solicitarea urnei mobile nu ar fi fost însoțite de acte medicale prin care să se evidențieze diagnosticul, denumirea afecțiunii. Dar, adeverința medicală de care era însoțită cererea constituie act oficial care atestă faptul că alegătorul este netransportabil, adeverința fiind eliberată de un medic sau de o unitate medical. A evidenția afecțiunea ar însemna să prejudiciezi confidențialitatea alegătorului ceea ce încalcă deontologia medicului care ar face publică boala unei persoane”, a declarat duminică președintele BEJ Buzău, judecătorul Mihai Stănescu.
De menționat că cele două reclamanții privind solicitarea unei mobile au fost depuse la secțiile 160 și 161 din localitățile Blăjani și Sorești. Cele două reclamații au fost respinse inițial la nivelul secției de votare după care au fost analizate și respinse și de Birol Electoral Județean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.