Primarii buzoieni s-au întâlnit ieri cu președintele Consiliului Județean Buzău, Victor Mocanu, pentru a-și spune păsurile legate de situațiile create în administrațiile pe care le conduc de ultimele săptămâni de iarnă.
Chemați la raport taman atunci când în comunele pe care le conduc era mai multă treabă de făcut, majoritatea primarilor au considerat că întâlnirea cu conducerea Județului nu a adus nimic nou, exceptând angajamentul lui Victor Mocanu că va încerca să le dea înapoi ”măcar motorina consumată în măsura în care Consiliul Județean va avea destui bani”.
„Nu avem bani pentru drumurile comunale, nu mai avem bani de motorină, nu mai avem utilaje și am închiriat, dar ceea ce ne lipsește sunt în primul rînd banii ” a menționat primarul comunei Merei, Ion Fătu.
Ironic la mesajul președintelui Consiliului Județean care le-a mulțumit primarilor buzoieni pentru efortul depus, primarul comunei Smeeni, Nicu Năstase s-a arătat sceptic că administrațiile locale vor mai putea recupera ceva din banii cheltuiți în cele trei săptămâni de iarnă:„Domnule președinte, eu vreau în primul rând să vă mulțumesc în numele colegilor mei pentru mulțumirile pe care ni le-ați adus, pentru că suntem convinși că doar cu astea rămânem. Eu, unul, nu mai cred nimic până nu văd, pentru că la banii care s-au dat de la Guvern e un efort și să îi împărțiți, din 350 de milioane de lei cui să dați mai întâi…. Ceea ce vreau eu să vă rog este să luați dumneavoastră legătura cu firma cu care Consiliul Județean are contract, că dacă tot sunt acolo la mine în comună vreau sa închiriez de la ei un utilaj, și îi plătesc, dau și motorină, numai să deblocăm drumul de la Lucieni la Călțuna, că eu cu utilajele mele nu fac față. Îi ajut să-și facă și campanie, așa cum doresc, numai să scoatem oamenii de acolo.”
Un alt primar nemulțumit a fost cel al orașului Nehoiu, Alexandru Corcodel, care a făcut apel la președintele Consiliului Județean să împartă banii pentru situațiile de urgență fără a ține seama de coloratura politică.
„Ne trebuie bani și vă rog să deblocați cele 130 de miliarde din fondul de situații de urgență, să ne dați la fiecare, dar nu preferențial cum ne-ați dat bugetul. Vă rugăm să ne consultați că de aia ne-au ales oamenii ca și pe dumneavoastră, pentru că nu am văzut nici o solidaritate. Eu recunosc că la mine zăpada este de un metru jumate și îmi e greu, dar este treaba mea, nu mă plâng, dar la colegii din câmp este mult mai rău și ar trebui ajutați. Așa că împărțiți banii pentru situații de urgență și nu-i mai țineți la Consiliul Județean”, a spus primarul orașului Neoiu, Alexandru Corcodel.
În final, primarii au fost înștiințați de comandantul ISU Buzău, Dănuț Nicolae, că începând de astăzi specialiști din cadrul Prefecturii vor merge în comunitățile afectate pentru a centraliza situația provocată de nămeți și viscol, astfel încât să se poată acționa în sprijinul celor loviți de iarna aspră.

Ciprian STERIAN

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.