Peste 4300 de elevi din judeţul Buzău vor fi vaccinaţi în această perioadă împotriva bolilor copilăriei, dar şi împotriva hepatitei B, a poliomielitei, tetanosului şi difteriei.
Startul campaniei de vaccinare a fost dat iar primii care au fost imunizaţi au fost şcolarii de clasa întâi care au primit vaccin împotriva rujeolei, rubeolei şi oreionului. Imunizarea este obligatorie pentru toţi copiii care au intrat la şcoală în acest an şi este practic o continuare a vaccinului administrat la vârsta de un an a copilului. Spre deosebire de alte vaccinuri în cazul cărora părinţii trebuie să-şi dea acordul, vaccinul ROR nu are nevoie de nici un accept. Părinţii trebuie însă să-i informeze pe medici în cazul în care copiii au contraindicaţii pentru vaccinarea împotriva rujeolei, rubeolei şi oreionului: sunt răciţi, au febră, sunt bolnavi de tuberculoză, au probleme grave de imunitate ori boli oncologice.
Următorii la vaccinare sunt elevii de clasa a treia care din noiembrie vor fi imunizaţi împotriva poliomielitei şi hepatitei B, în timp ce elevii de clasa a opta vor primi vaccin împotriva difteriei, tetanosului şi tuberculozei.
În ceea ce priveşte campania de vaccinare a populaţiei împotriva gripei de sezon, autorităţile din Direcţia de Sănătate Publică ridică din umeri, singura certitudine fiind aceea că instituţia trebuie să se ocupe de achiţionarea dozelor de vaccin, cu bani de la Ministerul Sănătăţii. Epidemiologii speră ca acţiunea de imunizare împotriva gripei să fie demarată după 1 noiembrie.

Cristina DINULESCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.