De sute de ani paradisurle fiscale au fost una dintre cele mai bune metode de protejare a averii sau a afacerilor. Odata cu accesul mai facil la informatii numarul celor care apeleaza la astfel de solutii fiscale a crescut considerabil. De asemenea ultima perioada care a adus transformari majore ale economiei si politicii fiscale ale celor mai multe state, au incurajat oamenii de afaceri sa caute solutii pentru eficientizarea business-ului.
Cu totii cunoastem efectele inaspririi impozitarii din ultima perioada. De aceea cautarea unei solutii viabile de eficientizare a costurilor impreuna cu o echipa specializata, poate revela rezultate notabile. Toti mai multi romani cauta sa-si mute afacerile in ‘paradisuri fiscale’ si sa-si protejeze activele prin infiintare de firme offshore.
Cum de altfel ne-au informat consultantii firmei Dema Partners, in ultima jumatate a anului 2011 numarul cererilor de infiintare firme offshore a crescut cu peste 51% fata de anul anterior. Principalele beneficii pe care le ofera utilizarea jurisdictiei corespunzatoare profilului businessului dumneavoastra sunt: costuri reduse de functionare, scutirea de taxe, reducerea sau amanarea acestora cat si asigurarea protectiei averii,anonimitate si confidentialitatii, o mai buna planificare internationala a taxelor, lipsa controalelor valutare, operarea intr-un sistem bancar dezvoltat, posibilitatea diversificarii obiectului de activitate fara nici o restrictie si regulamente lejere. Beneficiile infiintarii unei companii offshore se pot extinde pana la protejarea bunurilor in caz de divort sau evitarea legala a impozitelor sau securizarea activelor in cazul uneor eventuale sechestre.
Cu un cost initial intre 1,000 si 10,000 Euro, iti poti infiinta propria ta companie offshore, cu sustinerea tehnica a unei consultant specializat, economisind pana la 60% din veniturile actuale. Singura taxa pe care o companie offshore o plateste in jurisdictia aleasa, poate varina intre 0 si 10% – impozit pe profit plus cheltuieli de functionare anuale.
Companiile offshore sunt inregistrate in paradisuri fiscale insa nu isi desfasoara activitatea comerciala pe teritoriul acestora, fiind foarte usor de controlat de oriunde din lume, datorita tehnologiei actuale si a unui sistem foarte bine pus la punct.
Unul dintre cele mai importante aspecte o reprezinta planificarea internationala – multe companii mari, precum Pepsi Cola, Barclays RJR Nabisco, IBM – folosesc entitati offshore pentru a-si dirija profiturile catre zonele offshore si astfel sa plateasca cat mai putine taxe, folosindu-se de existenta tratatelor de dubla impunere.
De asemenea majoriteatea companiilor sufera de restrictii in tara lor de origine, si astfel pot gasi nenumarate solutii comerciale in centrele offshore, rezolvand astfel multe din problemele cu care se confrunta.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.