seismograf-2Două cutremure cu magnitudinea de 3,2 şi, respectiv, 3,1 grade pe scara Richter s-au produs miercuri, primul având epicentrul în judeţul Vrancea şi celălalt în Buzău, potrivit Institutului Naţional pentru Fizica Pământului (INFP).

Primul seism, cu magnitudinea de 3,2 grade, s-a produs la ora 00.57, în judeţul Vrancea, la o adâncime de 98 de kilometri. Oraşele cele mai apropiate de epicentrul cutremurului sunt Focşani, Tecuci, Mărăşeşti, Oneşti şi Adjud. Tot în judeţul Vrancea, la ora 00.14 a fost înregistrat un cutremur cu magnitudinea de 2,8 grade.

Câteva ore mai târziu, la 09.47, a avut loc un alt seism, cu magnitudinea de 3,1 grade, la adâncimea de 116 kilometri. Epicentrul cutremurului a fost în judeţul Buzău, iar oraşele apropiate sunt Săcele, Vălenii de Munte, Buzău şi Covasna.

De la începutul acestui an, în zona Vrancea au fost înregistrate două cutremure cu magnitudinea de 4,6 grade, în 24 ianuarie şi 16 martie, ultimul având epicentrul în judeţul Buzău.

În 22 noiembrie 2014, în Vrancea s-a produs un cutremur de 5,7 grade, fiind cel mai mare ca magnitudine înregistrat în România în ultimii 10 ani. Seismul a fost simţit şi în Bucureşti şi a fost urmat de mai multe replici, care nu au depăşit însă 3,3 grade. Din cauza cutremurului, alimentarea cu energie electrică a fost afectată în mai multe localităţi din judeţul Galaţi. Serviciile de ambulanţă din Vrancea au primit mai multe apeluri pentru atacuri de panică, iar funcţionarea unor reţele de telefonie mobilă a fost afectată temporar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.