Constantin IONESCU
Consilierul liberal Constantin Ionescu intenționează să propună Guvernului promovarea unui proiect de lege prin care persoanele care au nevoie urgentă de ajutor medical dar cărora nu le este pusă viața în pericol să își poată recupera cheltuielile de transport în baza bonului fiscal și a scrisorii medicale. Concret, Ionescu spune că orice persoană care ar apela la serviciile unei companii de TAXI pentru a ajunge la UPU ar putea să își recupereze banii plătiți din bugetul statului beneficiind astfel de o călătorie gratuită. Conform consilierului liberal aceasta ar duce la degrevarea serviciului 112 și la scăderea costurilor cu deplasarea ambulanțelor.
Pentru a-și duce ideea la îndeplinire, Constantin Ionescu a adresat o scrisoare prefectului Județului Buzău căruia îi propune să prezinte ideea sa Guvernului în ideea în care aceasta s-ar putea materializa într-o lege de care să beneficieze întreaga țară.

În atenţia d-lui Prefect

 

         Având în vedere necesitatea şi dorinţa eficientizării actului medical, va supun atenţiei , dacă consideraţi oportun, o iniţiativa pentru a o transmite către Ministerul Sănătăţii şi a fi transformată în proiect de lege, astfel:

         Iniţiativa pe care v-o supun atenţiei face referire la posibilitatea decontării prin intermediul instituţiilor statului a cheltuielilor de transport de către orice persoană care are nevoie de o intervenţie urgenţă la o unitate medicală de urgenţă(UPU), dar care nu are pusă în pericol viaţă.

         Mai concret dacă un cetăţean are nevoie de o intervenţie urgenţă la o unitate UPU, în cazuri în care ar solicită ,,serviciul 112’’(pentru urgenţe minore), să poată folosi serviciul de TAXI pentru a fi transportat la cea mai apropiată UPU.

         Pe baza bonului fiscal primit de la serviciul TAXI, împreună cu ,,scrisoarea medicală’’ dată de către medicul de la unitatea UPU, după evaluarea cazului şi stabilirea diagnosticului din care să rezulte că avea nevoie de intervenţie de urgenţă, persoană în cauza să-şi poată recupera cheltuiala cu transportul .

Avantajele unei astfel de legi:

  • Intervenţia mult mai rapidă a cadrelor medicale asupra pacientului;
  • Scurtarea timpului de a ajunge la UPU prin eliminarea timpului de a ajunge ambulanţă la pacient;
  • Degrevarea intervenţiei prin ,,sistemul 112’’ a ambulanţei, pentru a nu se mai deplasa la cazurile de ,,urgenţe uşoare’’ şi a acţiona numai pentru situaţiile grave (unde le sunt puse în pericol viaţă oamenilor);
  • Eliminarea curselor ilegale în sistem TAXI prin obligaţia cererii şi înmânării bonului fiscal;
  • Economii financiare destul de substanţiale la bugetul de stat prin nedeplasarea echipajelor de ambulanţă  în cazuri în care  necesită decât transportul ;
  • Încasări la bugetul de stat prin bonul fiscal emis de serviciul TAXI.

 

În situaţia în care această propunere  îşi va găsi corespondentul în realitate , va rog să faceţi toate demersurile legale în promovarea unui proiect de lege care să fie înaintat Guvernului României pentru a fi supus dezbaterii publice. Deasemeni, aceast mecanism funcţionează în câteva state din Uniunea Europeană unde există un sistem medical foarte bine pus la punct.

În urmă unei dezbateri publice fiecare factor direct interesat poate veni cu orice propunere prin care să se găsească formulă de lege cea mai bună pentru a putea fi aplicată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.