grenada-defensiva

UPDATE: Potrivit specialiștilor ISU Buzău, grenada și cartușul sunt nefuncționale și nu prezentau nici un pericol.

Un cerșetor care-și face veacul prin Buzău a ajuns în atenția polițiștilor și riscă să ajungă din stradă după gratii după ce, duminică seară, a fost implicat într-un incident nemaiîntâlnit până acum.
Se pare că într-un tomberon cerșetorul a găsit o grenadă și un cartuș pe care nu s-a sfiit să le ridice și să umble cu ele ca și cum ar fi avut asupra-i orice alt obiect nepericulos. Crezând că face o afacere iar la schimbul muniției va căpăta 2 lei pentru o bere, omul le-a arătat polițiștilor locali pe care i-a întâlnit pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, duminică la orele serii, cartușul și grenada pe care, spune el, le-a găsit, în gunoaie, în zona Micro XIV.
Incidentul s-a petrecut la orele serii când cel mai mare bulevard al Buzăului era plin cu oameni care profitau de răcoare și de ultimele ore din week-end.
Imediat au fost anunțate Poliția și Inspectoratul pentru Situații de Urgență Buzău care au ajuns în zonă pentru cercetări și pentru a vedea dacă grenada și cartușul prezintă risc pentru populație.
Zona a fost izolată iar cercetările i-au condus pe oamenii legii la tomberonul unde a fost găsită muniția, în zona Micro XIV, după care cerșetorul a ajuns la Poliție pentru audieri, întocmindu-i-se dosar penal pentru nerespectarea legii ce reglementează regimul armelor și substanțelor explozive.
Muniţia a fost ridicată şi dusă în depozitul ISU Buzău.

C.D.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.