Decizie istorică adoptată, joi, de către Comitetul Executiv Județean al PSD Buzău. Social-democrații au hotărât ca la alegerile din acest an, fie ele locale sau parlamentare, să nu mai accepte membri ai aceleiași familii.
„ PSD nu va mai susține, la alegerile din acest an, membri ai aceleiași familii pe liste la consiliile locale sau la alegerile parlamentare. De asemenea, nu vor mai avea susținere nici membri ai familiilor care activează la partide diferite”, se arată într-un comunicat de presă remis de PSD Buzău la finalul lucrărilor Comitetului Executiv Județean.
Cu detalii despre rezoluția adoptată în forul intern al partidului a venit chiar președintele PSD Buzău, Marcel Ciolacu, care a explicat ce situații nu vor mai fi întâlnite de acum înainte în organizația județeană.

„A venit timpul pentru schimbare, iar cine nu înțelege acest lucru nu mai are ce căuta alături de noi. Este timpul să facem curățenie și să aducem în fața alegătorilor numai pe aceia care pot aduce un plus de valoare comunităților din care fac parte și care înțeleg că se află acolo pentru a servi cetățenilor, nu propriilor interese. Nu veți mai vedea de acum înainte la Buzău cazuri în care membri ai aceleiași familii să fie parlamentari sau unul în Parlament și altul în Consiliul Județean sau Local ori unul candidat de la un partid și altul de la alt partid. Partidul nu va mai susține asemenea situații”, a declarat pentru Observatorul Buzoian, președintele PSD Buzău, Marcel Ciolacu.

În județul Buzău există mai multe situații de genul celor la care face referire liderul PSD. În Parlament, PSD Buzău are în acest moment doi membri ai aceleiași familii, respectiv pe deputatul Adrian Mocanu și pe senatorul Victor Mocanu. Tot într-o situație care face obiectul rezoluției adoptate joi de Comitetul Executiv Județean sunt și frații Holban. În timp ce Viorel Holban este primar al municipiului Râmnicu Sărat, fratele său, Titi Holban, este deputat UNPR. Până la momentul demisiei din Parlamentul României într-o astfel de situație s-au aflat și frații Ghiveciu, Marian Ghiveciu fiind deputat iar Adrian Ghiveciu, consilier județean.
Contactat telefonic, deputatul Adrian Mocanu a declarat pentru Observatorul Buzoian că nu crede că prevederea adoptată în Comitetul Executiv Județean îl afectează pe el și pe tatăl său, ci numai pe membri aceleiași familii care provin din partide diferite, cum ar fi de exemplu cazul familiei Holban unde primarul Viorel Holban este primar PSD iar deputatul Titi Holban este membru UNPR.

La rândul său, senatorul Victor Mocanu a declarat că nu îl interesează câtuși de puțin situația prezentată: „Așa cum de trei ani nu mă mai interesează ce fac ei, nici acum nu mă interesează. Pot să zică ce or vrea, pentru că în România fiecare poate să zică ce vrea. Nu mă interesează.”
Primarul Viorel Holban, care este și secretar general al PSD Buzău, spune că nu poate face precizări pe marginea noii rezoluții.
„Nu pot să vă spun deocamdată nimic pentru că nu am discutat punctual această situație. Vom discuta în zilele următoare ce se va întâmpla. Vom discuta cu cei de la UNPR si vom vedea ceea ce vor, dacă vor vrea sa facă alianță cu noi vom face alianță, dacă nu vom vedea ce decizie vom lua. Nu are nici o legătură că fratele meu este la UNPR. Fiecare avem viziunea lui. El este pe drumul său. Nu ne așezăm la masa tratativelor ca frați, ci discutăm ca PSD și UNPR” a declarat pentru Observatorul buzoian, primarul Râmnicului, social democratul Viorel Holban.

2 COMENTARII

  1. […] Decizie istorică adoptată, joi, de către Comitetul Executiv Județean al PSD Buzău. Social-democrații au hotărât ca la alegerile din acest an, fie ele locale sau parlamentare, să nu mai accepte membri ai aceleiași familii. „ PSD nu va mai susține, la alegerile din acest an, membri ai aceleiași familii pe liste la consiliile locale sau la alegerile parlamentare. De asemenea, nu vor mai avea susținere nici membri ai familiilor care activează la partide diferite”, se arată într-un comunicat de presă remis de PSD Buzău la finalul lucrărilor Comitetului Executiv Județean. Cu detalii despre rezoluția adoptată în forul intern al partidului a venit Sursă știre […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.