GALERIE FOTO: Social-democrații buzoieni au spus NU alianței cu UNPR la nivel județean

1
436


Social-democrații buzoieni s-au întâlnit, joi, în Comitetul Executiv Județean pentru a pune la cale pașii ce trebuie urmați în vederea alegerilor locale programate pe 5 iunie 2016.
Ședința condusă de președintele Marcel Ciolacu, senatorul Eugen Teodorovici, Petre Emanoil Neagu și secretarul Viorel Holban a avut mai multe puncte pe ordinea de zi, plecând de la situația financiară a partidului, promisiunile făcute de primari în anul 2012 și realizate în ultimul mandat precum și oferta electorală pentru noile mandate, probleme de eficientizare a comunicării dar și intenția de a coopta cât mai mulți membri de partid.
Unul dintre cele mai așteptate subiecte de pe ordinea de zi a fost constituirea de alianțe locale în vederea alegerilor, punct în care s-a discutat despre posibilitatea încheierii unei alianțe cu UNPR, condus la Buzău de Constantin Popa. La finalul discuțiilor, situația nu a fost tranșată decât în ceea ce privește Consiliul Județean. Aici, social-democrații au consfințit prin vot că vor merge pe liste separate la alegerile din vară în timp ce pentru consiliile locale, inclusiv pentru cele municipale, situația urmează să se tranșeze punctual, organizațiile având libertatea de a încheia alianțe în plan local dacă situația îi avantajează.
”Astăzi PSD Buzău a adoptat în cadrul Comitetului Executiv Județean o serie de prevederi referitoare la alegerile din acest an. Cele mai importante s-au referit la colaborarea cu alte partide, susținerea actualilor primari și a candidaților care corespund din punct de vedere al integrității. Am hotărât astfel că fiecare organizație locală va putea decide singură dacă va colabora cu vreun partid sau dacă va elabora liste separate. Drept urmare, nu facem alianță cu UNPR la nivel județean, pentru lista de consilieri. Am considerat că fiecare dintre cei prezenți știe cel mai bine situația din propria organizație, motiv pentru care decizia trebuie să le aparțină. În același timp, nu mai vreau să susțin membri ai familiilor care activează în partide diferite. De asemenea, am decis să eliminăm dintre candidați pe cei care au firme ce se află în relații contractuale cu Consiliul Județean sau cu primăriile, pentru a exclude orice fel de suspiciune sau problemă. Lucrurile se schimbă și noi simțim asta, ba mai mult, se schimbă modul de a face campanie, de a face politică și ar fi păcat să nu ne încadrăm în aceste tendințe”, a declarat Marcel Ciolacu, președintele PSD Buzău.
Dată fiind situația adoptată la nivel județean, se așteaptă ca și la nivelul municipiului Buzău să se întâmple același lucru. Situația ar putea suferi ceva schimbări doar la Râmnicu Sărat, acolo unde legătura între PSD și UNPR este una de sânge, dat fiind că filiala locală a UNPR este condusă de Titi Holban iar cea a PSD este condusă de fratele acestuia, Viorel Holban.

În ceea ce privește candidații la funcția de primar, președintele PSD Buzău a arătat că prima opțiune a partidului o reprezintă, fără echivoc, primarii în funcție.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.