Comitetul de Urgenţă al Federaţiei Române de Fotbal a aprobat completarea unui paragraf din regulamentul disciplinar, referitor la darea şi luarea de mită, trucare de meciuri, pariuri şi premieri, informează site-ul FRF.
Potrivit comunicatului publicat pe site, Comitetul de Urgenţă a hotărât completarea Regulamentului Disciplinar al FRF prin introducerea articolului 601 ce va avea următorul conţinut:
“1. Participantul la abaterile disciplinare prevăzute în cuprinsul art. 60 şi art. 60bis din prezentul regulament nu se pedepseşte, dacă ajută în orice mod (denunţ, declaraţii, înscrisuri ş.a.m.d.) la soluţionarea cauzei şi sancţionarea celorlalţi participanţi la respectiva abatere disciplinară.
2. Participantul care, după ce organismul jurisdicţional competent a fost învestit cu cercetarea unor abateri disciplinare prevăzute de art. 60 şi/sau art. 60 bis din prezentul regulament, recunoaşte fapta înainte de data primei audieri a respectivului participant urmează a fi sancţionat cu până la 50% din sancţiunea prevăzută pentru abaterea disciplinară comisă.”
În acest moment, Regulamentul Disciplinar are două articole care pedepsesc aceleaşi fapte cu sancţiuni diferite. Pedeapsa pentru activităţi legate de pariuri la meciurile interne variază de la una la 12 luni de suspendare, conform articolului 60bis. În articolul 60, activitatea de pariere la meciurile interne şi internaţionale este sancţionată cu 2 ani de suspendare.
La finele anului 2015, FRF a deschis primul caz de trucare de meciuri pentru pariuri. Vizate sunt 10 partide disputate de divizionara secundă Gloria Buzău, în sezonul 2014-2015, contra echipelor Academica Argeş, ACS Berceni, Farul Constanţa, FC Voluntari, CF Brăila, SC Bacău şi Rapid CFR Suceava.
Săptămâna trecută, Gloria Buzău a cerut în faţa Comisiei de Disciplină, audierea a patru noi martori în cazul meciurilor aranjate la pariuri, instrumentat de Comisia de Integritate a Federaţiei Române de Fotbal. Conducerea clubului din Liga 2 a angajat un al doilea avocat care să pledeze în faţa Comisiei de Disciplină. Este vorba despre Dan Idita, supranumit “avocatul diavolului”, avocat specializat în drept sportiv, cu multe reușite în dosare privind litigii sportive.

Comisia de Integritate a instrumentat în octombrie 2015 un caz cu zece meciuri disputate de Gloria Buzău în sezonul trecut din liga secundă şi care ar fi fost aranjate de conducerea clubului pentru a obţine bani din pariuri. Pe listă se află câte două meciuri cu FC Voluntari (1-5 şi 2-5), Academica Argeş (0-3 şi 1-5) şi ACS Berceni (2-4 şi 7-1) şi câte unul cu Farul Constanţa (0-4), CF Brăila (2-3), SC Bacău (0-4) şi Rapid CFR Suceava (1-3).
Cu excepţia antrenorului şi a jucătorilor de la CF Brăila, care au semnalat că li s-a părut scandaloasă atitudinea celor de la Gloria Buzău în timpul partidei, ceilalţi adversari nu au recunoscut nimic şi au afirmat că n-au avut nicio bănuială.
Pe de altă parte, oficialul Gloriei, Ion Viorel, susține că toate acuzațiile sunt nefondate și că în spatele acestor acuzații ar sta cineva care ar vrea răul echipei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.