Raul FLORESCU

Consilierii judeţeni ai Partidului Democrat Liberal solicită, printr-un comunicat de presă, „desecretizarea contractelor de deszăpezire” încheiate de Consiliul Județean cu cele trei societăți comerciale din Buzău pentru întreținerea pe timp de iarnă a drumurilor de interes județean.
„Grupul consilierilor judeţeni ai Partidului Democrat Liberal îşi exprimă în continuare consternarea cu privire la lipsa de transparenţă a preşedintelui Consiliului Judeţean Buzău, Cristinel Marian Bîgiu în legătură cu solicitarea grupului nostru de a desecretiza contractele de deszăpezire.
Credem că nu trebuie să se ajungă ca în judeţul Prahova, unde DNA-ul a pus piciorul în prag şi i-a arestat pe preşedintele Mircea Cosma şi urmează fiul acestuia, deputatul PSD Vlad Cosma pentru fapte de acelaşi gen sau zicem noi, mai mici decât la Buzău. Este a doua oară când întrebăm de aceşti “bani fierbinţi” ai deszăpezirii şi nu vom renunţa până nu vom primi un răspuns clar şi precis legat de acest aspect. DNA-ul trebuie să stea cu ochii pe aceşti bani şi nu trebuie să slăbească din ochi pe niciunul implicat în această mega-afacere. Trebuie să se înţeleagă că aceşti “bani fierbinţi” deşi sunt folosiţi la deszăpezire sunt bani publici şi cine îi manipulează trebuie să răspundă în faţa buzoienilor şi a legilor despre cum îi cheltuieşte. Ne aducem aminte şi de “familia” Mocanu care a folosit aceleaşi metehne ca la Prahova – tatăl fiind preşedinte de Consiliu Judeţean, iar fiul deputat şi care şi-a bătut joc de banii publici în acelaşi mod şi trebuie să spunem că deja avem ingredientele unui déjà vu la Buzău, de aceea nu vrem să fim arătaţi încă o dată cu degetul.
În concluzie, cerem încă o dată să se respecte legea şi să se facă publice contractele de deszăpezire şi nu vrem să primim un răspuns bâlbâit la această nouă cerere şi nici să fim pasaţi în altă curte”, se arată în comunicatul consilierilor democrat-liberali.

De cealaltă parte, reprezentanții Consiliului Județean Buzău spun că documentele cerute cu atâta insistență de aleșii democrat liberali nu sunt secrete și că ele pot fi consultate de oricine la sediul instituției.
„Contractele de deszăpezire nu sunt secrete. Ele sunt disponibile la sediul Consiliului Județean pentru oricine solicită acest lucru și informații despre condiții și valori pot fi găsite și pe site-ul Sistemului electronic de achiziții publice(S.E.A.P.) ”, declarat purtătorul de cuvânt al instituției, Oana Ghimbăsanu.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.