COnstantin BOSCODEALA Declarațiile președintelui PSD Buzău, Constantin Boșcodeală, au ajuns ieri subiect de dezbateri aprinse în USL. Edilul buzoian a declarat pentru Agerpres că USD va avea cu siguranţă un candidat propriu la alegerile prezidenţiale, dacă prin negocierile ce se desfăşoară în prezent cu PNL nu se va trece peste instabilitatea creată la nivelul USL.
„Chestiunea este foarte clară, Klaus Iohannis putea fi numit ministrul de interne şi vicepremier, dar nu prin a lua sarcinile lui Gabriel Oprea, pe care acesta le avea deja”, a declarat Constantin Boşcodeală.
Deşi a mai spus că „prin negocieri, se poate trece peste această zonă de instabilitate la nivel de USL pentru un rezultat comun la prezidenţiale”, social-democratul nu a exclus ca USD să aibă un candidat propriu la alegerile prezidenţiale, transmite Agerpres.
„USD are un viitor strălucit, după părerea mea, intenţia de vot a oamenilor va merge către acesta într-un mod covârşitor, iar dacă negocierile (cu PNL -n.r.) vor eşua, USD va avea sigur un candidat la prezidenţial”, a arătat Constantin Boşcodeală.
Declarațiile liderului PSD Buzău au fost dezbătute pe larg ieri de presa centrală iar liderul PNL, Crin Antonescu a mers până într-acolo încât a spus că declarațiile edilului buzoian ar fi fost făcute cu scopul de al intimida
„E părerea domnului Boșcodeală dar sper că nu este o declarație făcută ca să mă sperii eu. Eu nu mă sperii. USD poate oricând să decidă că nu mai există USL, să nu își mai respecte angajamentele în fața românilor și să își pună 7 candidați nu unul”, a declarat președintele PNL, Crin Antonescu.
După izbucnirea scandalului liderul social-democrat buzoian și-a mai nuanțat declarațiile argumentând de ce nu vede cu ochi buni ruperea USL care este pe cale să se producă din cauza unor ”conflicte” în urma cărora ar avea de suferit actul de guvernare.
” Nu cred că este bună ruperea USL pentru că sufragiile alegătorilor s-au îndreptat, la alegeri, spre Uniunea Social Liberală. Pe de altă parte, văd că sunt niște conflicte peste care nu se poate trece și în momentul de față este nevoie de o guvernare serioasă pentru că oamenii asta își doresc, să le fie mai bine, și ca urmare ar trebui să facem tot ce putem ca tuturor să ne fie mai bine”, a declarat primarul Buzăului, Constantin Boșdodeală.
Pe de altă parte liderul PSD Buzău a recunoscut că USD a luat ființă tocmai din cauza liberalilor care au dorit să candideze singuri la europarlamentare.
”Pe de alta parte, având în vedere că s-a dorit a se candida separat la europarlamentare deja există un semn de întrebare pentru că noi am creat USD tocmai pentru că PNL a dorit să candideze separat. Nu este corect nici să impui un vicepremier care să ia sarcinile altuia și nici să te opui ca partidele din USL să aibă fiecare câte un vicepremier. Așa că, eu nu văd foarte bine ruperea USL dar dacă altfel nu se poate asta este”, a mai spus liderul PSD Buzău, Constantin Boșcodeală.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.