vaccin
Buzăul a fost ferit iarna aceasta de gripă deși campania de imunizare a populației cu risc de îmbolnăvire a debutat cu stângul și a continuat din rău în mai rău. Asta în sensul că în loc să debuteze în octombrie, aceasta fiind perioada cea mai optimă, imunizarea a început cu o mare întârziere. Mai mult, Ministerul Sănătății a alocat județului Buzău doar 7000 de doze, în contextul în care necesarul de antigripal ar fi fost de circa trei ori mai mare.
Noroc că Dumnezeu a ținut cu noi și ne-a ferit de gripă anul acesta. O singură suspiciune s-a înregistrat la nivelul județului Buzău de la debutul sezonului rece. Un medic de familie a ridicat această problemă dar probele trimise la Institutul Cantacuzino au informat prezența virusului gripal. Pacientul este bine mersi acum, fără a fi fost măcar spitalizat.
În rest, doar virozele și pneumoniile au ridicat ceva probleme buzoienilor, însă de gripă ne-a ferit Domnul până acum, că în baza autorităților medicale de la București….nici oi nădejde.
Campania de imunizare împotriva gripei s-a încheiat, după cum a anunțat ministrul Sănătății, deși iarna nu a trecut și, în consecință, nici riscurile apariției gripei nu s-au spulberat întru totul.
Oricum ar fi, o imunizare a populației la jumătatea lunii februarie ar însemna protecție împotriva gripei în primăvară-vară, iar vaccinul ar fi administrat, practic, degeaba.

Că riscuri sunt în continuare o arată și faptul că în Ungaria, miercuri,  autoritățile au declarat epidemie de gripă la nivel național. În total 17.000 de persoane au solicitat tratament medical pentru simptome de gripă, în perioada 3-9 februarie, fiind vorba despre o creştere cu 20% în comparaţie cu cazurile înregistrate în săptămâna dinainte. Cel mai mare număr de pacienţi care s-a adresat medicilor s-a înregistrat în zona capitalei, Budapesta, şi în judeţele Pesta şi Gyor-Moson-Sopron. În aceste regiuni, aproximativ 100.000 de pacienţi au apelat la serviciile medicilor. Peste un sfert din totalul pacienţilor au fost copii, iar aproximativ 40% au vârsta cuprinsă între 15 şi 34 de ani. În judeţul Veszprem, peste 70% dintre pacienţi au vârsta sub 15 ani.

C.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.