Maternitate-2

Democrat-liberalii buzoieni își propun să sprijine cât pot deschiderea noii maternități. Aleșii PDL din miniparlamentul județean au fost sfătuiți recent de liderul PDL Buzău să nu se opună nici unui proiect care ar viza alocarea de bani sau un eventual împrumut contractat pentru a putea deschide cât mai repede clădire de pe strada Victoriei.
“Le-am spus consilierilor noștri sa nu blocheze nici un proiect legat de maternitate pentru ca ea trebuie deschisă cât mai repede. Ne-am făcut de rasul Europei cu inaugurarea din vara anului 2012 și chiar dacă consilierii sunt puțin mirați că totul se întâmplă prea repede, le-am spus să îi lase să termine maternitatea. Dar atunci când se va termina voi face o conferință de presă și am să îi rog public pe cei care au inaugurat-o prima dată să meargă să îi mai taie încă o data panglica“, a declarat liderul PDL Buzău, Cezar Preda.
Maternitatea de pe strada Victoriei a fost inaugurată, în scop electoral, la începutul lunii iunie 2012. În ciuda faptului că ea a fost inaugurată lucrările la clădirea de pe strada Victoriei au fost terminate abia peste un an în vara anului 2013. Acum noua maternitate construită la Buzău pentru o sumă de două ori mai mare decât se preconizase nu beneficiază de aparatură medicală singurele echipamente ajungând în clădirea de pe strada Victoriei în urmă cu câteva zile grație unor fonduri guvernamentale de 5 milioane de lei obținute de președintele Consiliului Județean,, Cristi Bîgiu. Conducerea Consiliului Județean Buzău intenționează să deschidă cât mai curând noua unitate spitalicească luând în calcul pentru aceasta fie obținerea de noi fonduri de la bugetul de stat fie contractarea unor împrumuturi.

Ciprian STERIAN

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.