Cezar PREDA
Deputatul Cezar Preda, cel care a condus timp de 14 ani organizația județeană a PDL Buzău, a lansat marți un atac dur la adresa lui Valeriu Alecu, instalat președinte interimar al PDL Buzău. Într-un comunicat de presă, Preda a condamnat intenția de dizolvare a Biroului Permanent Județean, o dată cu numirea lui Alecu, despre care susține că nu a mai avut nici o treabă cu partidul de ani buni, și în consecință, nu poate avea rezultate bune în fruntea filialei. Mai mult, Preda anunță că nu va putea colabora cu Valeriu Alecu. Iar veninul lui Preda s-a îndreptat și împotriva secretarului regional al PDL, Gigi Chiru, care a participat marți la instalarea în funcție a noului lider al PDL Buzău, despre care fostul președinte al filialei susține că nu cunoaște statutul formațiunii din care face parte.
Redăm mai jos comunicatul integral al deputatului Cezar Preda remis marți seară redacției Observatorul Buzoian:

Eu sunt un membru disciplinat de partid, respect deciziile Biroului Permanent Național, dacă ele există. Inițiativele domnului secretar executiv Chiru nu mă interesează. Propunerile domniei-sale de a veni la Buzău să convingă Biroul Permanent Județean ales democratic să se dizolve singur, să decidă numirea unui interimar, mi se par desprinse din alte filme. Presupun că domnul secretar Chiru habar nu are Statutul. Dar, nu este o problemă pentru domnul Chiru că nu știe Statutul… În al doilea rând, chestiunile legate de munca sau nemunca la Buzău, iarăși și domnia-sa, și domnul coleg al său, sunt într-o eroare majoră; de acasă, din pat sau din fotoliu au văzut ei ce s-a întâmplat la PDL Buzău. Căci altfel, nu-mi pot da seama de unde-și perimit să facă afirmații, că s-a muncit sau nu s-a muncit. Eu cred că această organizație, și fără mine la timonă, este o organizație solidă, eu sunt un om mulțumit că am reușit să țin o echipă, și mi-ar părea extraordinar de rău să vină doi oameni rupți de realitate și să distrugă această echipă. Îmi pare rău pentru oamenii care au muncit, eu i-am apreciat pe toți care au fost alături în Biroul Permanent Județean, eu respect un Biroul Permanent Județean ales democratic, dar dacă Biroul Permanent Național hotărăște, așa cum are dreptul, prin statut, să dizolve și să numească interimar, mă voi supune. Însă spun foarte clar că nu am ce să lucrez cu un om care nu a dat de doi ani pe la partid. Nu am ce să lucrez cu un om care nu știe realitățile și care vine să ne învețe ce avem de făcut. Nu am nicio problemă să-mi îndeplinesc atribuțiunile și îndatoririle pe care le am față de colegiul meu dacă sunt lăsat, dacă nu sunt lăsat iarăși nu este nicio problemă, întreaga responsabilitate pentru tot ce se va întâmpla la europarlamentare o poartă acest secretar Chiru, cu domnul Alecu și cu domnul Vasile Blaga. În rest, să auzim numai de bine! Eu rămân același pedist vechi, mult mai vechi decât cei doi care au venit astăzi la Buzău, și care-și iubește partidul, și-l respectă și nu-și permite să să spună despre cineva că nu a muncit bine sau că nu a muncit cam cum ar vrea alții. Pentru că, dacă vorbim despre rezultate, nu știu care dintre cei doi se pot lăuda cu mari rezultate și am văzut cam câte mii de voturi reușesc să adune când este vorba despre scrutinuri electorale. Dar, dacă aceasta este decizia domnului Vasile Blaga, eu am s-o respect, însă, repet, nu am să colaborez cu oameni care nu au dat pe la partid timp de doi ani.”

Fostul deputat democrat-liberal Valeriu Alecu a fost desemnat, marţi, preşedinte interimar al PDL Buzău, în şedinţa Biroului Permanent Judeţean condusă de secretarul regional Gigi Chiru, după ce fostul lider Cezar Preda a anunţat în februarie că demisionează din funcţiile deţinute în partid.

Senatorul democrat-liberal a explicat că fostul deputat va conduce până după alegerile europarlamentare organizaţia PDL Buzău şi că în termen de două săptămâni îşi va alege o nouă echipă de conducere.

„Domnul Alecu va prelua conducerea PDL Buzău şi sperăm ca în două săptămâni să prezinte o formulă de birou interimar, urmând ca după alegerile europarlamentare să organizăm alegeri. În şedinţa Biroului Permanent Judeţean de astăzi (n.r. – marţi) îl vom numi pe domnul Alecu, iar actualul Birou Permanent Judeţean va funcţiona încă două săptămâni”, a declarat secretarul regional al PDL, Gigi Chiru.

La rândul său, noul preşedinte interimar desemnat a declarat că este supărat pe deputatul Cezar Preda care a demisionat din fruntea PDL Buzău şi că îşi propune să obţină un rezultat bun la alegerile europarlamentare fără a avea impusă o ţintă de către conducerea centrală a PDL.

„Sunt foarte supărat pe Cezar (n.r. – Cezar Preda) pentru că prin demisia lui mi-a complicat mie existenţa. Principala mea sarcină va fi să organizez echipa PDL pentru a obţine un scor cât mai bun la europarlamentare fără a avea fixat un target de la centru. În ceea ce priveşte noul BPJ, o să am o discuţie cu membrii existenţi şi, în funcţie de ei şi de cei care vor veni, să stabilim un Birou Permanent Judeţean cu care să funcţionăm până după alegerile europarlamentare”, a declarat Valeriu Alecu, preşedinte interimar al PDL Buzău.

La alegerile parlamentare din decembrie 2012, Valeriu Alecu a candidat pentru un nou mandat de deputat, însă a pierdut în faţa candidatului USL.

În 5 februarie 2014, Cezar Preda anunţa că demisionează din funcţiile de vicepreşedinte al PDL la nivel naţional şi de preşedinte al PDL Buzău.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.