Unsprezece elevi ai Colegiului Tehnic Buzău, selectați de directorul unității de învățământ, Robert Harabagiu, au fost, marți, „poliţişti pentru o zi”în cadrul manifestărilor prilejuite de sărbătorirea Zilei Poliţiei Române.
După ce au discutat cu şeful IPJ Buzău, comisar-şef de poliţie Laurențiu Pantazi, elevii au fost repartizaţi polițiștilor cu acte în regulă și experiență acumulată de-a lungul anilor de la Serviciul Rutier, Serviciul Criminalistic, Serviciul pentru Acţiuni Speciale, Poliţia municipiului Buzău – Biroul Rutier şi Biroul de Proximitate şi Secţia 1 poliţie rurală Mărăcineni.
Timp de aproximativ două ore, liceenii au observat îndeaproape cum îşi desfăşoară activitatea poliţiştii din diferitele sectoare ale IPJ iar la final au decis că vor trebui să se pregătească serios pentru a urma o carieră în domeniu.
La finalul acțiunii, șeful IPJ a înmânat fiecărui elev câte o diplomă care să confirme că au fost „poliţiști pentru o zi” şi s-a alăturat liceenilor la o fotografie de grup care va reaminti peste ani de ziua petrecută alături de polițiștii buzoieni.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.