Proces Sercaianu-4
Procesul în care, primarul comunei Cernătești, Valerică Șercăianu, este judecat pentru uciderea unei eleve în timp ce își conducea mașina personală cu viteză peste limita legală și aflat sub influența băuturilor alcoolice a fost amânat pentru data de 15 aprilie. Totodată primarului vinovat de producerea accidentului i-a fost suspendată obligația de a nu părăsi țara și a fost instituită măsura preventivă a controlului judiciar.
„Instanţa, în vederea efectuării unei cercetări la faţa locului precum şi pentru a se înainta dosarul la INEC Bucureşti în vederea efectuării raportului de expertiză, amână cauza la data de 15.04.2014. În baza art. 16, alin. 3 din Legea nr. 255/2013, constată încetată de drept măsura preventivă a obligării inculpatului Şercăianu Valerică de a nu părăsi ţara, luată prin încheierea din data de 05.07.2013 şi modificată prin încheierea din data de 20.08.2013. În baza art. 16, alin. 3 din Legea nr. 255/2013 cu referire la art. 211 şi art. 214, Cod procedură penală ia faţă de inculpatul Şercăianu Valerică măsura preventivă a controlului judiciar. În baza art. 215 alin. (1) C. proc. pen., pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul trebuie să respecte următoarele obligaţii: a) să se prezinte la organul de urmărire penală sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat; b) să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei; c) să se prezinte la Postul de Poliţie al comunei Cernăteşti, judeţul Buzău, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat”, se arată în încheierea ședinței de judecată.
Până la următorul termen instanța va trebui să realizeze o nouă cercetare judiciară la fața locului după care dosarul urmează a fi înaintat la Institutul Național de Expertiză Criminalistică de la București. Cercetare la fața locului va fi făcută de judecători vineri,21 martie când vor fi audiați în teren șoferii implicați în accidentul din seara zilei de 21 mai 2013 dar și mai mulți martori.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.