Consiliul Județean Buzău a participat, în perioada 13-16 martie, cu un stand propriu, pentru a doua oară consecutiv, la Târgul de Turism al României, unde, pe lângă obiectivele turistice ale judeţului, au fost promovate tradiţiile, meşteşugurile şi produsele tradiţionale ale Buzăului.
”Pentru orice județ, turismul reprezintă o componentă importantă a economiei. Iar când trăiești într-un județ precum Buzăul, în care găsești nu numai peisaje extraordinar de frumoase, ci și istorie și tradiții, este păcat să nu valorifici acest potențial”, a declarat Cristi Bîgiu, președintele Consiliului Județean Buzău.
Cele câteva mii de turiști care au trecut pe la standul Consiliului Județean Buzău au fost atrași de demonstrațiile de măiestrie oferite de meșterii și artiștii populari buzoieni.
În prima zi a târgului a fost prezentă la standul Buzăului Amelia Papazisu, celebră pentru ţesăturile realizate în păr de capră, precum și un grup de elevi ai Școlii Generale Merei, care au prezentat cusături și mărțișoare confecționate de ei.
A doua zi, standul Consiliului Judeţean Buzău a găzduit alte două artiste populare, respectiv Dana Voicu, care a realizat împletituri din sfoară și Ioana Matei, care a încondeiat ouă cu motive populare românești.
Sâmbătă, vizitatorii târgului au fost atraşi de costumele populare cu motive specifice purtate de dansatorii de la Centrul Judeţean de cultură şi Artă Buzău, dar şi de spectacolul oferit de aceştia.
Turiştii care au vizitat standul Consiliului Judeţean Buzău s-au arătat interesaţi de traseele și obiectivele turistice, precum și de gastronomia și tradițiile județului. Aceștia au putut degusta covrigii de Buzău, precum și babicul și cârnații de Pleșcoi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.