Fostul deputat democrat-liberal, Valeriu Alecu, a fost instalat, marți, în funcția de președinte interimar al PDL Buzău de către secretarul regional Gigi Chiru, venit la Buzău să conducă ședința Biroului Permanent Județean care a consfințit practice mutarea dictate de conducerea Centrală a PDL.
În urma venirii la Buzău a secretarului regional nu a fost dizolvat și Biroul Permanent Județean, așa cum se auzise încă de ieri ci organismul ales la alegerile din toamna anului 2013 va mai funcționa cel puțin două săptămâni sun îndrumarea noului președinte interimar după care, cel desemnat să conducă PDL Buzău va propune propria echipă cu care va funcționa până după alegerile europarlamentare.
„Domnul Alecu va prelua conducerea PDL Buzău și sperăm ca în două săptămâni să prezinte o formulă de birou interimar urmând ca după alegerile europarlamentare să organizăm alegeri. În ședința Biroului Permanent Județean de astăzi îl vom numi pe domnul Alecu iar actualul Birou Permanent Județean va funcționa încă două săptămâni”, a declarat secretarul regional al PDL, Gigi Chiru.
La rândul său noul președinte desemnat își propune să obțină un rezultat bun la alegerile europarlamentare care să situeze PDL Buzău undeva la mijlocul clasamentului național și spune că va trebui să identifice candidați viabili pentru a-i arunca în lupta pentru câștigarea celor două administrații locale unde se organizează alegeri parțiale.
Valeriu ALECU
„Sunt foarte supărat pe Cezar(nr.Cezar Preda) pentru că prin demisia lui mi-a complicat mie existența. Principala mea sarcină va fi să organizez echipa PDL pentru a obține un scor cât mai bun la europarlamentare fără a avea fixat un targhet de la Centru. În ceea ceprivește alegerile locale din Valea Râmnicului și Ziduri nu știu dacă avem candidați dar dacă nu sigur o să avem în ambele localități. În ceea ce privește noul B.P.J. o să am o discuție cu membrii existenți și în funcție de ei și de cei care vor veni să stabilim un Birou Permanent Județean cu care să funcționăm până după alegerile europarlamentare”, a declarat fostul deputat democrat-liberal, Valeriu Alecu.
În ceea ceprivește o eventuală colaborare cu Partidul Mișcarea Populară, Valeriu Alecu, a evitat să răspundă tranșant dacă va colabora sau nu în plan local cu formațiunea politică nășită de Traian Băsescu admițând ideea că rezultatele alegerilor pentru Parlamentul European vor dicta direcția care va trebui urmată de partidele aflate pe dreapta eșicherului politic.
„Nu știu ce se va hotărî după europarlamentare pentru că pe scena politică sunt foarte multe schimbări. Nu știu ce se va stabili la Centru de către PDL, nu știu ce se va stabili la Mișcarea Populară dar cert este că în urma rezultatelor vor configura scena politică de așa natură încât partidele să poată susține candidați viabili la prezidențiale”, a conchis președintele interimar al PDL Buzău, Valeriu Alecu.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.