Conservatorii buzoieni și-au ales, sâmbătă, conducerea Organizației Județene în cadrul unei conferințe de alegeri ce s-a desfășurat cu ușile încuiate de teama unui eventual scandal ce ar fi putu fi provocat de un grup de membrii demisionari ai PC Buzău în frunte cu fostul președinte al Organizației Municipale, Mircea Ion.

Încă dinainte de debutul alegerilor mai mulți membrii de partid în funcție cu fostul președinte al Organizației Municipale, Mircea Ion s-au adunat în fața Sălii Mari a Consiliului Județean Buzău pentru a contesta alegerile ce urmau să  aibă loc și pentru a înmâna o sesizare Președintelui Executiv al PC, senatorul Vasile Nistor.

„Contestăm alegerile pentru că am fost împiedicați să ne depunem candidaturile în mod statutar. Joi când ne-am deplasat pentru a ne depune candidaturile au intrat doi colegi iar secretarul general interimar, Nicoleta Tudor a refuzat  să primească candidaturile pe motiv că termenul de depunere a expirat fapt ce nu este prevăzut de statut. Am discutat cu domnul Nistor care ne-a promis ca va citi sesizarea și dacă avem dreptate ni s-a promis chiar că se va putea merge până la invalidarea alegerilor”, a declarat fostul președinte al Organizației Municipale, Mircea Ion.

Fostul șef al conservatorilor din municipiul Buzău alături de susținătorii săi au rămas în fața Sălii Mari a Consiliului Județean și i-au înmânat sesizarea senatorului Vasile Nistor care i-a asigurat că va fi luată în discuție în cel mai scurt timp. După ce deputatul Gheorghe Coman a „deschis lucrările de astăzi A conferinței județene a Partidului Conservator Buzău”  ușile la întrarea în sala mare a Consiliului Județean au fost încuiate împiedicând astfel atât accesul în sala de  ședință cât și în holul instituției unde se desfășoară în aceste zile mai multe expoziții.

După aproape 2 ore, deputatul Gheorghe Coman, singurul „deputat auto” din România a fost desemnat cu doar patru voturi împotrivă președinte cu acte al Partidului Conservator Buzău.

La finalul alegerilor, Președintele Executiv al PC, Vasile Nistor a admis că echipa desemnată să conducă filiala buzoiană a Partidului Conservator nu este  cea mai performantă considerând totuși că președintele nou ales este un om curajos.

„Poate nu am găsit cea mai performantă echipă dar am găsit oameni ce vor să facă treabă. În politică e ca în fotbal. Fotbalul e pe goluri, politica este pe voturi. În opinia mea președintele unei Organizații Județene își demonstrează capacitatea de a conduce, atunci când are curajul să promoveze oameni mult mai inteligenți decât el și eu cred că acest lucru s-a întâmplat”, a declarat Președintele Executiv al PC, Vasile Nistor.

La rândul său, deputatul Gheorghe Coman, Proaspăt ales în fruntea conservatorilor buzoieni a declarat că își propune să muncească astfel încât să reușească obținerea la alegerile europarlamentare a unui scor de 5-6% iar la sugestia sefului de la București a declarat că va încerca să discute cu protestatarul Mircea Ion pentru a găsi o cale de colaborare.

„Îmi propun pragul de 5-6% prin muncă în primul rând. Să muncim și să avem un scor bun. Avem vreo 50 de organizații făcute de când am venit, mai avem de făcut câteva organizații și o să ținem legătura mai strânsă cu domnul Mircea Ion fostul președinte de la municipiu care nu am pre înțeles de ce s-a supărat”, a declarat deputatul Gheorghe Coman, președinte al PC Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.