O ploaie torențială de scurtă durată precedată de o repriză de grindină a făcut dezastru în comuna Chiliile. Datorită apelor scurse de pe versanți  un pârâu și-a ieșit din matcă si a făcut prăpăd. Conform primarului localității, Sorin Zaman, un drum județean și 2 drumuri comunale au fost rupte  iar producția pomilor fructiferi este distrusă în totalitate.

„Prima dată a dat grindină și nu cred că a mai rămas ceva din pomii fructiferi de pe raza comunei . Apoi a fost o rupere de nori care a făcut ca pârâul Slănicel șă își iasă din matcă și să rupă tot ce i-a stat în cale. Drumul județean DJ103 F a fost rupt în interiorul comunei, porțiunea de asfalt care era pe acest drum a fost practic măturată de ape iar o mașină a fost luată de viitură. Am  avut noroc că s-a oprit ceva mai jos într-un gabion și am reușit să o tragem de acolo cu un buldoexcavator”, a declarat primarul comunei Chiliile Sorin Zaman

Primarul localității spune că nu a făcut încă o evaluare completă a pagubelor produse de viitură și că cel mai probabil va face acest lucru miercuri împreună cu specialiștii de la ISU.

„Nu am deocamdată o centralizare a pagubelor, cred că abia mâine vom face asta, acum lucrăm pentru a improviza niște căi de acces provizorii  până la lăsarea serii iar de mâine voi merge pe la Consiliul Județean poate ne ajută cu ceva fonduri pentru că nu avem bani pentru a rezolva ceea ce a stricat viitura ”, a declarat primarul Sorin Zaman.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.