Program Rabla

Din 376 de autovehicule verificate de polițiștii și angajații Registrului Auto Român în perioada 10 – 20 ianuarie, 318 au fost descoperite cu defecțiuni tehnice. Inspectorii R.A.R. ajutați de polițiștii de la Rutier au verificat în cadrul acțiunii ce s-a desfășurat la nivel național în principal mecanismul de frânare, sistemul de direcţie, instalaţia de iluminare-semnalizare, concordanţa între caracteristicile tehnice şi datele din certificatul de înmatriculare. Totodată, nu au fost neglijate nici alte aspecte referitoare la starea tehnică sau dotarea autovehiculelor cu anvelope de iarnă, în funcţie de situaţie.
Pentru cele 318 autovehicule cu probleme au fost aplicate 353 de sancţiuni contravenţionale și în 4 situaţii s-a impus imobilizarea autovehiculelor din cauza gravității defecțiunilor constatate.
9 dintre autovehiculele controlate nu aveau efectuată inspecţia tehnică periodică, iar alte 11 nu erau echipate cu anvelope de iarnă, deşi starea carosabilului impunea acest lucru. Poliţiştii rutieri au reţinut în vederea suspendării, pentru o perioadă de 90 de zile, permisele a doi şoferi pe care i-au depistat conducând autovehicule ce prezentau defecţiuni grave la sistemul de frânare iar în total au fost retrase 75 de certificate de înmatriculare pentru defecţiuni tehnice constatate.
Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.