Din această săptămână buzoienii cu venituri reduse pot depune cererile pentru ajutoarele la încălzire. La Direcţia de Asistenţă Socială a Primăriei Buzău se depun cererile pentru persoanele care folosesc pentru încălzire, lemnele şi combustibilul petrolier, cererile pentru gaze naturale se vor aduna de către Direcţia Economică iar cea mai mare parte a solicitărilor, cele pentru energia termică, se vor depune la asociaţiile de proprietari sau direct la Regia Autonomă Municipală
Ajutoarele pentru încălzirea locuinţei pot solicita familiile cu venituri care nu depăşesc 786 de lei pe cap de membru iar în cazul persoanelor singure, venitul maxim admis este de 1.082 de lei. În funcţie de venitul solicitantului, valoarea facturii la căldură se compensează cu procente de la 5 la 90%. Cu toate acestea, Uniunea Asociațiilor de Proprietari Buzău încearcă să schimbe această situație solicitând Guvernului României majorarea plafonul pentru cei indreptățiți sa primească ajutorul de încălzire dar și modificarea legii astfel încât ajutorul de încălzire să fie acordat pe toată perioada furnizării agentului termic pentru încălzire.
Vezi aici ce solicită UAP Buzău!
Totodată, UAP Buzău atrage atenția buzoienilor să nu declare în mod voit un număr mai mare de persoane care locuiesc în apartamentul respectiv cu întenția de a beneficia nejustificat de ajutorul de încălzire, altfel, în cazul în care vor fi prinși, vor fi obligați să restituie sumele încasate.
„Realitatea a demonstrat o adevarată practică în ceea ce privește numărul mic de persoane declarat pentru plata întreținerii, și numărul mare declarat pentru a încasa ajutorul la încălzire”, a declarat vicepreședintele UAP, Constantin Ionescu.
Ca urmare a acestui fapt dar și pentru că și-au declarat venituri mai mici decât cele reale, câteva sute de buzoieni sunt acum în situaţia de a returna banii primiţi iar problema nu se oprește aici. Ei pot fi amendați cu sume de până la 1000 de lei însă legea prevede şi răspunderea penală.
Anul trecut 3800 de buzoieni au beneficiat de subvenţia la gaze, 420 la lemne şi 4800 la energia termică.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.