Deputatul Marian Ghiveciu poate candida liniștit la alegerile din iarna acestui an fără să-și mai facă griji că ar putea fi condamnat în dosarul ce se află pe rolul Înaltei Curți de Casație și Justiți. Magistrații bucureșteni au decis restituirea dosarului către procurorii DNA pentru refacerea actului de sesizare. Mai mult, având în vedere campania care tocmai stă să înceapă, judecătorii Înaltei Curți i-au permis accesul lui Ghiveciu și la „punga cu bani” strânși în atâția ani de trudă pentru a avea omul cu ce-și plăti campania.
„Respinge exceptiile formulate de inculpatul Ghiveciu Marian. În temeiul art.300 Cod procedura penala, restituie cauza la Parchetul de pe lânga Înalta Curte de Casatie si Justitie – Directia Nationala Anticoruptie – Serviciul Teritorial Ploiesti, în vederea refacerii actului de sesizare a instantei. Admite plângerile formulate de petenta SC MEGA EDIL SRL si de inculpatul Ghiveciu Marian împotriva masurii asiguratorii a sechestrului. În temeiul art.168 Cod procedura penala, ridica masura asiguratorie a sechestrului asigurator instituit în baza ordonantei nr.36/P/2008 din 16 noiembrie 2011 a Parchetului de pe lânga Înalta Curte de Casatie si Justitie – Directia Nationala Anticoruptie – Serviciul Teritorial Ploiesti, asupra imobilului situat în localitatea Pogoanele Tarlaua 18, 14, 21-22, 58-61, 1, 92, 6, Parcela 138, 77, 755, 25, înscris în Registrul Digital de Transcriptiuni si Inscriptiuni Imobiliare conform încheierii nr.52533 din 23 noiembrie 2011 a Oficiului de Cadastru si Publicitate Imobiliara Buzau – Biroul de Cadastru si Publicitate Imobiliara. Onorariile partiale pentru aparatorii desemnati din oficiu pentru inculpatii Costache Nicolae, Borcan Dumitru si Ghiveciu Marian, în suma de câte 100 lei, se vor plati din fondul Ministerului Justitiei. Onorariul aparatorului desemnat din oficiu pentru partile civile Bajenaru Ion, Burada Petre, Petrache Daniela, Milea Alexandru, Burlan Tudora, Gogea Ana, Popa Sofia, Bajenaru Ion, în suma de 400 lei, se va plati din fondul Ministerului Justitiei. Onorariul aparatorului desemnat din oficiu pentru partile civile Ciochir Rodica, Calin Maria, Gaina Elena, Milea Gheorghe, Andrei Ecaterina, Scînteie Aurelia, Tascu Eugenia, Stroie Eliza, Iordache Elena, Geana Stela si Zinca Stefan, în suma de 200 lei, se va plati din fondul Ministerului Justitiei.”, se arată în decizia de săptămâna trecută a Înaltei Curți de Casație și Justiție.
Decizia magistraților bucureșteni nu este definitivă, ea putând fi atacată cu recurs însă, mai mult ca sigur, va mai trece multă vreme până când dosarul va ajunge din nou pe masa judecătorilor.
Deputatul PSD Marian Ghiveciu a fost trimis în judecată, la sfârşitul lunii decembrie 2011, de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, sub acuzaţia de „instigare la infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor având drept consecinţă obtinerea pentru altul a unui avantaj patrimonial – în formă calificată” Faptele pentru care Ghiveciu a fost pus sub acuzare s-au petrecut înainte ca acesta să obțină primul mandat de deputat însă la mai bine de 6 ani de la comiterea lor instanța nu a putut da un verdict. Ghiveciu este acuzat că că în perioada 2005-2006 i-a instigat pe Nicolae Costache, fost director al Oficiului de Cadastru Buzău și membru în Comisia Județeană pentru stabilirea dreptului de proprietate privată asupra terenurilor și pe Dumitru Borcan, șef al Compartimentului de Cadastru și Agricultură din cadrul Primăriei Merei, să eliberareze în mod ilegal titluri de proprietate pentru terenuri în zone cu potențial imobiliar aflate în apropierea Drumului Național 1b  în favoarea unor persoane care nu erau îndreptățite să primească acele titluri de proprietate.
Ciprian STERIAN

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.