Producția de fructe este la pâmânt la nivelul județului Buzău. Pe de o parte, iarna care s-a întins până în luna aprilie, iar pe de altă parte, seceta a avut un efect dezastruos asupra livezilor de pe raza județului.
„Bruma târzie care a picat în aprilie a afectat într-o mare măsură livezile atât din zona de munte cât și din cea de câmpie. Zonele în care livezile au scăpat de brumă au fost afectate de secetă astfel încât am înregistrat performanța de a avea prune direct deshidratate fără a mai fi nevoie de procesare ulterioară”, a declarat inginerul Cosmin Florea, directorul Direcției Agricole Buzău.
O veste îmbucurătoare pentru posesorii de livezi vine însă dinspre Ministerul Agriculturii. Din anul 2014, ar putea fi inițiat un program de reconversie pe livezi ,ceea ce în opinia agricultorilor ar fi un lucru extraordinar.
„Săptămâna trecută am fost la minister și am aflat că reconversia pe viță de vie ar putea să fie făcută și pe livezi. Sunt șanse de peste 90 la sută ca din 2014 să avem reconversie și pe livezi. Vor fi alocați bani atât pentru vie cât și pentru livezi însă se pare că reconversia pe livezi nu va mai impune condiții atât de dure ca în cazul reconversiei la viță de vie”, a declarat directorul Direcției Agricole Buzău, inginerul Cosmin Florea.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.