Întâlnirea liderilior USL ce a avut loc în week-end la Murighiol a tranșat într-o oarecare măsură problema candidaturilor de la Buzău la alegerile parlamentare din 9 decembrie. Potrivit deciziei forurilor centrale ale USL, dintr-un număr de 10 mandate de parlamentari scoase la bătaie la nivelul județului Buzău, PSD va desemna candidați în 6 dintre acestea în timp ce PNL va propune candidați pentru celelalte patru posturi. Dacă în ceea ce privește posturile de deputat, PSD va desemna, cel mai probabil, candidatul pe colegiul ocupat în prezent de democrat-liberalul Valeriu Alecu, PNL are de ales între a propune un candidat pe colegiul ocupat în prezent de democrat-liberalul Cezar Preda sau pentru postul de senator ocupat acum de Viorel Constantinescu.
În linii mari, regula de bază este că parlamentarii USL care ocupă acum posturi de senatori sau deputați să fie susținuți pentru un nou mandat.
Astfel, par a se fi risipit și emoțiile deputatului Marian Ghiveciu care a avut la finele săptămânii trecute un nou termen în procesul în care este judecat pentru fapte de corupție. Instanța a dictat o nouă amânare iar acest lucru pare să-l mențină în cărți pe candidatul PSD de pe colegiul 5, mai ales că soluționarea dosarului are toate șansele să nu se producă până pe 9 decembrie.
Totodată, conducerea PSD Buzău a anunțat că nu dorește să îl susțină pe senatorul Ion Vasile pentru un nou mandat, deși acesta este acum social-democrat cu acte în regulă. Chiar și așa, președintele PSD Buzău, Constantin Boșcodeală, recunoaște că decizia finală va fi luată de conducătorii USL, caz în care opoziția conducerii organizației județene nu va mai conta.
„Foarte clar, am spus că nu îl accept pe Ion Vasile la Buzău și cel mai probabil va fi desemnat un alt candidat din partea partidului. Eu nu agreez să candideze în județul nostru pentru că el nu a adus decât deservicii Partidului Social Democrat dar până la urmă soluția o vor găsi conducătorii USL ”, a precizat Constantin Boșcodeală, președintele PSD Buzău.
În ceea ce îi privește pe liberali ,lucrurile sunt ceva mai sigure în privința candidaturilor deputaților George Scutaru și Titi Holban, în timp ce pe colegiul de senat, ocupat până în vară de președintele Consiliului Județean Cristi Bîgiu, va candida liberala Doina Tudor.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.