caini Majoritatea câinilor din municipiul Buzău vor fi sterilizați după ce consilierii locali municipali au aprobat un proiect de hotărâre prin care se dorește rezolvarea problemei câinilor vagabonzi din municipiul reședință de județ. Astfel, începând din primăvara acestui an, cele cinci cabinete veterinare din municipiul Buzău dar și organizațiile nonguvernamentale vor putea veni să sterilizeze câinii buzoienilor pentru a evita reproducerea acestora.
„Vom căuta să folosim cât mai puțin fondurile locale, vom merge în instituții, în societăți comerciale unde prin diverse forme legale ONG-urile vor încerca să adune sume pentru această operație, astfel încât să se demareze în forță această acțiune”, a precizat medicul veterinar, Dănuț Păle, președintele Colegiului Medicilor Veterinari din Buzău.
Măsura sterilizării nu se va aplica însă pentru toți câinii. Vor fi exceptați de la această operațiune câinii cu stăpân și valoare chinologică dar și cei fără valoare chinologică dacă proprietarii acestora acceptă să plătească o taxă anuală de 100 de lei către bugetul administrației locale, bani care vor fi folosiți pentru asigurarea hranei la padocul municipalității.
„Cel care decide dacă animalul va fi sterilizat va fi medicul veterinar pentru că sunt și situații în care sterilizarea nu este recomandată pentru că animalul poate fi în vârstă, are diverse afecțiuni sau nu poate rezistă la tranchilizare”, a precizat medicul Dănuț Păle.
Costul unei operații de sterilizare este de 150 de lei iar banii necesari pentru sterilizarea câinilor vor veni atât de la bugetul local cât și de la ONG-uri.
Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.