Dragos Cojocea-4
Conform informațiilor apărute în spațiul public după reținerea președintelui Consiliului Județean Buzău, Cristi Bîgiu, denunțătorul său ar putea fi chiar Dragoș Cojocea, directorul Direcției de Dezvoltare Regională, cel însărcinat să se ocupe de întocmirea proiectelor privind strategia de dezvoltare a județului.
Surse judiciare spun că denunțătorul ar fi mers la DNA după ce Bîgiu i-ar fi spus că așteaptă în aceste zile a doua tranșă de bani și le-ar fi povestit anchetatorilor cum s-a desfășurat în urmă cu un an tranzacția primei tranșe de bani, negociindu-și la schimb protecția, astfel că, după izbucnirea scandalului directorul de Dezvoltare Regională al CJ Buzău este de negăsit.
Faptul că acest Cojocea, un individ dubios care nu s-a remarcat de-a lungul vremii decât prin fapte reprobabile, ar fi negociat cu anchetatorii un tratament preferențial a reieșit prima dată în noaptea de sâmbătă când, deși anchetatorii DNA au descins la sediul Consiliului Județean Buzău căutând documente incriminatorii, parte din ele chiar întocmite de Direcția de Dezvoltare Regională, condusă de Dragoș Cojocea. Mamulos nu a fost însă prezent în Consiliul Județean, la fel ca ceilalți angajați aduși de acasă și ținuți până după miezul nopții.
Mai mult, proiectele privind strategia de dezvoltare a județului Buzău, documente întocmite de Dragoș Cojocea și asumate de firma fostului consilier județean din Călărași lipsesc, în sediul Consiliului Județean găsindu-se doar coperțile.

Dragoș Cojocea este un personaj controversat care a fost implicat de-a lungul timpului în numeroase scandaluri publice. El este finul de cununie al fostului președinte al Consiliului Județean Buzău, actualul senator Victor Mocanu, cel care l-ar fi și angajat pe acesta în Consiliul Județean și de la care o firmă controlată de Cojocea ar fi primit importante lucrări din partea Consiliului Județean Buzău.
În anul 2012, Cojocea a făcut campanie alături de Victor Mocanu, care a candidat independent pentru încă un mandat în fruntea Consiliului Județean, pentru ca înainte cu câteva zile de data alegerilor acesta să își ofere serviciile candidatului USL Cristi Bigiu prin intermediul unor apropiați de-ai acestuia.
După preluarea președinției Consiliului Județean, Cristi Bîgiu, l-a menținut pe Cojocea în funcția oferită de nașul său în Consiliul Județean și, mai mult, drept recompensă a numit-o pe soția lui Cojocea director economic al D.G.A.S.P.C. Buzău, chiar dacă aceasta nu avea nici un fel de experiență care să o recomande pentru un astfel de post.

În anul 2011 după nunta deputatului Adrian Mocanu, Cojocea a simțit nevoia să îi apere onoarea nașului Victor Mocanu și a intrat în direct la OTV înjurându-i ca la ușa cortului pe realizatorii unei emisiuni care comentau nunta anului de la Buzău la care primarul sectorului 5, Marian Vanghelie venise cu elicopterul.
”Sunteți niște javre împuțite și vă bag p… pe gât” a spus în direct pe OTV Dragoș Cojocea, ofensat de modul în care i s-a adresat unul dintre invitații lui Dan Diaconescu.

Nu mai departe de toamna anului trecut, numele lui Cojocea a apărut într-un scandal cu tentă pornografică izbucnit la nivelul județului Buzău.
În luna octombrie a anului 2013, Cojocea ar fi primit taman într-o ședință cu subalternii săi un set de fotografii compromițătoare care o înfățișau pe fosta sa colegă de la Biroul de Turism în ipostaze intime cu un bărbat. Cojocea s-a întâlnit apoi cu protagonista imaginilor pentru a-i oferi pozele în centrul orașului, moment surprins de altfel în paginile Observatorului Buzoian.
IMGZ22oct
În luna aprilie, același Dragoș Cojocea a fost implicat într-un scandal după ce ar fi amenințat cu un pistol un participant la trafic pe bulevardul Unirii din Buzău. Cojocea, aflat la volanul mașinii sale, s-ar fi șicanat în trafic cu un alt șofer de 42 de ani iar la un moment dat directorașul ar fi scos la acesta un pistol cu bile de cauciuc.

În vară, numele lui Cojocea a mai fost vehiculat în cazul unui alt scandal cu tentă sexuală consumat se pare tot în Consiliul Județean. Actori în rolul principal: același directoraș al Direcției de Dezvoltare din CJ Buzău, care se pare că ar fi denunțătorul lui Bîgiu, și o colegă de serviciu a acestuia.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.