UPDATE Duminică:

Pompierii și polițiștii buzoieni continuă căutările în cazul pescarului de 42 de anid in Vălenii de Munte, dispărut vineri seară în zona Barajului de la Siriu.

Până duminică după amiază, oamenii legii nu reușiseră să dea de bărbat. După ce sâmbătă, omul a fost căutat de efective importante de polițiști, pompieri, jandarmi cu câini de urmă, astăzi, în zonă au ajuns scafandrii din Vrancea, dotați cu un aparat special care i-ar putea ajuta în misiunea de căutare a pescarului.

Reamintim, bărbatul de 42 de ani de a venit vineri cu trei prieteni la pescuit în zona Barajului Siriu. Bărbatul s-a urcat singur într-o barcă și a plecat la pescuit, înțelegerea cu prietenii săi fiind ca la orele serii toți să se găsească într-un loc anume, unde să-și instaleze corturile.

Prahoveanul nu a mai fost însă de găsit. Prietenii lui au anunțat Poliția abia sâmbătă la prânz, iar de atunci pescarul este căutate de efective importante de oameni ai legii.

Până acum, anchetatorii care iau în calcul toate variantele, au găsit doar barca cu care a plecat pe lac bărbatul. Barca a fost descoperită neancorată, în apropiere de malul lacului.

 

sâmbătă:

Misiune dificilă a pompierilor și polițiștilor buzoieni care de ore bune caută un bărbat de 42 de ani din Vălenii de Munte, dispărut în zona Barajului Siriu.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției buzoiene, comisarul Florina Crucianu, bărbatul a mers ieri la pescuit în zona Barajului Siriu, cu încă trei prieteni. La orele după amiezii, cei patru s-au urcat în trei bărci și au pornit pe lacul Siriu, unde aveau de gând să pescuiască. Cei patru prieteni au stabilit ca la orele serii să se întâlnească într-un loc anume, unde aveau de gând să-și instaleze corturile, pentru a rămâne peste noapte iar dimineața să se apuce din nou de treabă. Numai că bărbatul de 42 de ani, Constantin Ene, nu a mai venit la locul stabilit, așa cum fusese înțelegerea.
Cei trei prieteni au declarat polițiștilor că l-au căutat pe amicul loc atât seara cât și sâmbătă dimineață, însă nu i-au dat de urmă. Abia spre orele prânzului, ei au anunțat Poliția.

 

„Am fost patru inși cu 3 bărci și persoana care n-o mai găsim a fost singură într-o barcă. La întoarcere, am gasit barca și n-am mai găsit persoana. El a plecat singur cu barca, ne-am dat seama după ceva timp că a dispărut Am vorbit la telefon unii cu alții si cu el nu s-a putut. Știa să înoate foarte bine, nu se pune problema de înecat din punctul meu de vedere, ” a declarat Cătălin Burdujan, prietenul bărbatului dispărut.

Efective importante de polițiști, jandarmi și pompieri dotați cu o barcă l-au căutat astăzi toată ziua pe prahoveanul dispărut, însă până la orele serii, nu i-au găsit decât barca, aproape de malul lacului. Barca nu era ancorată în momentul în care a fost descoperită.
Nici câinele de urmă cu care au intervenit echipele de salvare nu a putut da vreun indiciu despre prahoveanul dispărut, căutările urmând să fie continuate mâine.

 

„Am căutat cu un câine de urmărire pe malul lacului și în pădurea din apropiere, nu s-a găsit nimic. Continuăm cercertările, lacul fiind foarte adânc vom solicita ajutorul scafandrilor”, a declarat, astăzi plutonierul Valentin Mihalcea de la ISU Buzău.

 

 

Până când bărbatul va fi găsit – viu sau mort – cazul se anunță complicat pentru polițiști. Deocamdată, nimeni nu poate spune cum a dispărut prahoveanul iar toate ipotezele sunt luate în calcul – inclusiv cea a unei crime.

Cristina DINULESCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.