Cu mult mai elegantă ar arăta disputa pe şefia Inspectoratului Şcolar Judeţean (I.Ş.J.) Buzău, dintre liberalul Dumitru Ene, care a fost înlăturat de pe funcţie şi reconfirmat doar de o hotărâre judecătorească, şi democrat-liberala Florina Stoian, actualmente în exerciţiul funcţiunii, dar în aşteptarea deciziei finale a Ministerului Educaţiei, în ce priveşte reîntoarcerea celui înlăturat, dacă abordarea s-ar face prin prisma talentelor artistice ale celor doi combatanţi.

Astfel, puţini buzoieni ştiu că Florina Stoian, inspector şcolar general, fostă educatoare şi, apoi, profesoară de ştiinţe economice, are aptitudini şi competenţe artistice. Conform datelor din C.V.-ul personal, doamna „general al şcolilor” are o experienţă deosebită coral instrumentală. În perioada 1978 – 2006, a fost membră a Corului de cameră “Lyra” al Casei de Cultură a municipiului Buzău. Florina Stoian susţine că, în această calitate, s-a înregistrat la Televiziunea Română, la Radio România şi a cântat în concerte şi festivaluri, în ţară şi în străinătate (în Franţa, la Nancy şi Dijon, în Elveţia, Grecia şi Cehia).

De cealaltă parte, printre cunoscuţii liberalului Dumitru Ene, se spune că generalul „de jure” al şcolilor din judeţ (pentru că are proces câştigat de repunere în funcţie), este un virtuoz al viorii. Spre deosebire de activitatea artistică a Florinei Stoian, manifestată public, Dumitru Ene cântă doar în privat, fiind mai degrabă un plaisirist. În schimb, liberalul a dezvoltat, în ultima vreme, o intensă activitate sindicalistă, susţinând cauza profesorilor mai mult din sediul partidului pe care îl reprezintă.

Exclusiv teoretic, o revenire a lui Dumitru Ene la şefia Inspectoratului Şcolar ar fi o oportunitate pentru sindicalismul din învăţământ, având în vedere că, la greva din martie 2010, pe când Florina Stoian, păzită de gardienii care ţineau uşile sediului I.Ş.J., nu s-a afişat la dialog cu manifestanţii, Dumitru Ene huiduia împotriva sistemului, cot-la-cot cu profesorii din curtea inspectoratului.

Sorin DINCO

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.