Codruț ONIȚĂ- avocatul lui Paul STOENICĂ

Magistrații de la Tribunalul Buzău au dat verdictul în cazul profesorului de matematică, Paul Stoenică, prins în flagrant în luna iunie în timp ce primea mită de la mama unui elev, pentru ca acesta să nu fie pus în situația de a rămâne corigent. Instanța a hotărât că Paul Stoenică trebuie să stea după gratii doi ani și jumătate, având în vedere că acesta nu era la prima abatere de acest fel. Chiar și așa, decizia magistraților buzoieni nu este definitivă iar profesorul de matematică a făcut deja recurs la hotărârea Tribunalului Buzău.
„A fost reținut și arestat preventiv pentru luare de mită în formă continuată. Inițial nu și-a recunoscut fapta însă ulterior a decis să recunoască acuzațiile aduse și să beneficieze de reducerile de pedeapsă. A fost condamnat la o pedeapsă de doi ani și șase luni cu închisoarea. Doi ani pentru luare de mită iar alte șase luni fiindu-i revocată o pedeapsă anterioară el fiind într-un termen de încercare. Am atacat hotărârea Tribunalului Buzău cu apel și urmează ca dosarul să se judece la Curtea de Apel Ploiești”, a declarat avocatul profesorului Paul Stoenică, Codruț Oniță.
Profesorul buzoian nu este la prima ispravă de acest fel. În anul 2008 pe vremea când preda la Colegiul Tehnic Stoenică a mai căzut victima unui flagrant dar, fiind la prima abatere, procurorii l-au scos atunci de sub urmărirea penală.
Condamnarea profesorului Paul Stoenică este prima condamnare a unui dascăl la Buzău. El aduce o pată pe imaginea învățământului buzoian însă dincolo de acest lucru condamnarea sa poate fi un exemplu pentru cei care se gândesc să  cadă în același păcat ca și dascălul de la Liceul de Artă.
„De când sunt în învățământ nu îmi aduc aminte ca un dascăl să fie condamnat pentru astfel de abateri. Nu pot spune că mă bucur că un profesor a procedat în acest fel dar mă bucur că legea și-a făcut datoria, a primit ceea ce merita, probabil și, din punctul asta de vedere, cred că este o învățătură de minte pentru alții care s-ar mai gândi să procedeze în acest fel. Nu așa arată învățământul buzoian. Este o excepție”, a concluzionat inspectorul general adjunct Geta Burducea.

C.D.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.