UPDATE: Comisia juridică a dat aviz favorabil cererii DNA privind reţinerea şi arestarea preventivă a senatoarei Doina Tudor, înregistrându-se 9 voturi ”pentru”, un vot ”împotrivă” şi o abţinere.

Senatorul de Buzău, Doina Tudor a ajuns marţi, împreună cu avocaţii săi, la Comisia juridică a Senatului pentru a-şi studia dosarul, fiind urmată la scurt timp de senatorul Gabriel Oprea, ambii fiind invitaţi la audieri.
Ulterior, ea a precizat că a prezentat în comisie adevărurile şi datele pe care le deţine, precum şi dovezile în acest caz. Ea a fost însoţită de doi avocaţi.
”Nu pot să vă spun că există o părere în comisie, pentru că nu poate să îşi facă o părere de faţă cu mine, dar vor dezbate mai departe, aşa cum fac şi eu în comisiile din care fac parte”, a spus aceasta.
Senatoarea PNL a mai menţionat că a depus la comisie mai multe documente, prin avocaţi.

”Cine nu ar avea emoţii?”, a spus Doina Tudor, întrebată dacă are emoţii în legătură cu votul de miercuri, din plenul Senatului, privind reţinerea şi arestarea sa preventivă.

Ea a mai menţionat că nu va cere nimic colegilor, în plen, pentru că nu are niciun drept să le ceară ceva.

Direcţia Naţională Anticorupţie a cerut săptămâna trecută aviz pentru reţinerea şi arestarea senatoarei Anca Doina Tudor pentru complicitate la luare de mită în dosarul fostului vicepreşedinte al ASF.Cererile DNA ar putea fi dezbătute şi votate miercuri în plenul Senatului.

Liberalii vor vota în favoarea cererii DNA în cazul senatoarei PNL Doina Tudor, acuzată de complicitate la infracţiunea de luare de mită, a anunţat luni de copreşedintele PNL Vasile Blaga, dar și deputatul Cezar Preda.

Tudor a declarat joi seara că îşi va ruga colegii să voteze „corect sau cum simt” şi a respins acuzaţiile aduse de DNA de complicitate la luare de mită în dosarul fostului vicepreşedinte al ASF.

„Am să-i rog (pe senatori – n.r.) să voteze corect sau cum simt după ce voi vorbi şi au citit dosarul. Mi se pare că e la latitudinea fiecăruia, eu nu pot să oblig pe nimeni şi nici nu cred că am de ce să mă umilesc sau să mă milogesc pentru că eu ştiu că sunt nevinovată, chiar nu am de ce”, a declarat senatorul.

De asemenea, Doina Tudor a spus că se va prezenta în faţa Senatului şi că „situaţia dificilă” prin care a trecut în perioada menţionată în dosar este cunoscută de colegi pentru că a fost intens mediatizată.

„Mă prezint în faţa Senatului pentru că este normal, n-am nimic de ascuns. Din păcate, aceeaşi situaţie personală dificilă din perioada respectivă o ştiu toţi colegii mei întrucât era dată pe toate posturile tv şi radio şi ziare cu poze. La fel cu ştiam eu, ştiau şi colegii mei, că este exact acea perioadă la care se face referire. Mi se pare aberant ca cineva să poată să ia în considerare că în perioada respectivă aşa ceva, când eu eram cu un divorţ, în certuri, soţul meu plecase de acasă. În perioada care e menţionată acolo eu am lipsit din ţară”, a susţinut Doina Tudor.

„Am prezentat ceea ce ştiţi şi dumenavoastră, adevărurile şi datele pe care le deţin şi toate dovezile pe care le am, care au fost depuse inclusiv aici. Nu pot să vă spun că există o părere pentru că nu au cum să-şi dea o părere de faţă cu mine, asta vor dezbate mai departe, aşa cum fac şi eu la rândul meu în comisiile din care fac parte”, a spus senatorul.

Întrebată dacă îi este teamă de ziua de miercuri, Tudor a spus: „Cine n-ar avea”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.