Dragoş Potârniche este un erou în toată puterea cuvântului. Actualmente student în faimaoasa universitate Princeton, din Statele Unite ale Americii, Dragoş şi-a urmat visul de a învăţa fizica de la cei mai buni profesori din lume. A început la Şcoala 11, Buzău, de unde a ajuns olimpic internaţional. În clasa a IX-a, fiind deja la Colegiul Naţional „B.P. Hasdeu”, a reprezentat România la Olimpiada Internaţională de Fizică din Brazilia, de unde s-a întors cu medalia de bronz, dar fără premiul în bani, pentru că unul dintre organizatori a fugit cu zecile de dolari, recompensa materială destinată laureaţilor. A aşteptat mai bine de un an răsplata de la Ministerul Educaţiei, dar nu cu mâinile întinse, ci construindu-şi visul, participând la concursuri şi olimpiade, strângând acele dovezi care să-i convingă pe americani că merită să fie unul dintre cei mai buni. Şi… a reuşit. Îi urmăm succes mai departe şi ne face onoarea să deschidem, aici, o corespondenţă cu Dragoş, ca de la mal de Buzău, la mal de Atlantic. Iată ce a trimis el buzoienilor de acasă şi cititorilor observatorulbuzoian.ro:

Dragoş, privind spre... Buzău

„A trecut aproximativ un an de cînd mi-a fost oferită oportunitatea de a studia la una dintre cele mai prestigioase școli de fizică și matematică din lume: Princeton University (New Jersey, USA). În această îndelungată perioadă, am avut ocazia de a-i asculta pe Mario Vargas Llosa și pe Slavoj Žižek, de a învăța fizică de la membri ai Academiei Naționale de Științe și de a descoperi concepte matematice prezentate într-un mod fascinant de către legendele domeniului. Deși tumultul temelor și al studiului a devenit o deprindere, viața academică foarte vibrantă nu reușește să umbrească un omniprezent dor de casă. Uneori îl poți uita, deseori îți poți ține mintea ocupată cu probleme, dar el nu dispare. Ar putea părea surprinzător, dar Buzăul, oricît de hulit ar fi, va purta mereu (latent sau nu) vălul nostalgiei. El este Acasă pentru mine.”

Minţile frumoase sunt întotdeauna la înălţime (colegii lui Dragoş, într-o excursie)

N.red. – Aşteptăm corespondenţele buzoienilor de departe, pentru buzoienii de aproape.

5 COMENTARII

  1. Invatatura si numai invatatura este izvorul libertatii si fericirii.
    Dragos a invatat mult si a muncit si mai mult pentru a -si realiza visul.Sa-l felicitam, sa-i dorim sanatate si sa-i transmitem din Buzau toate gandurile bune. Nu ultimul rand sa o felicitam pe mama sa Dna. Potarniche Elena pentru educatia aleasa si pentru rabdarea cu care il asteapta pe Dragos acasa.

  2. Felicitari Dragos,le meriti din plin!!! Ma bucur ca locul unde te-ai nascut si ai crescut este ACASA ptr tine ;acest loc iti va da mereu in viata puterea si energia de care ai nevoie.Cand vei simti ca pamantul se clatina putin sub picioarele tale,nu uita sa te intorci aici,sa-ti iei ceva din bucuria copilariei si a adolescentei-amintirile dragi.
    Nu uita insa, pe acolo pe unde mergi ,de DUMNEZEU.El ti-a daruit tot ce ai- mintea luminata, ambitia,puterea de munca si sansa de a-ti implini visul.
    Fii binecuvantat!!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.