Un buzoian și trei râmniceni, dintre care unul minor, s-au ales cu dosare penale după ce au vândut  la negru  petarde și artificii în Buzău și Râmnicu Sărat. Polițiștii din cadrul Biroului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase şi cei ai Biroului de Ordine Publică de la Râmnicu Sărat i-au depistat pe cei patru chiar în timp ce ofereau spre vânzare materialele pirotehnice interzise de lege. Comercianții s-au ales cu dosare penale iar peste 14 mii de petarde au fost confiscate.
Polițiștii buzoieni anunță cu această ocazie că vor fi cu ochii pe toți comercianții până după Anul Nou, timp în care vor fi efectuate verificări la societăţile comerciale identificate că au achiziţionat articole pirotehnice de la societăţile importatoare, inclusiv la locurile de depozitare, în vederea stabilirii scopului în care au fost achiziţionate.
Totodată, oamenii legi avertizează că nerespectarea legislaţiei în domeniul materiilor explozive se sancţionează cu amenzi cuprinse între 1.000 şi 7.500 lei sau dacă fapta constituie infracţiune, cu pedeapsa cu închisoarea de la 3 luni la 7 ani.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.