Poza tigari
Captură importantă a procurorilor și polițiștilor DIICOT în urma perchezițiilor desfășurate marți în Buzău și în alte 8 județe. Aproape 3.000 de litri de alcool şi 620.000 de ţigări de contrabandă au fost descoperite, de oamenii legii, în urma celor peste 245 de percheziţii făcute în 12 judeţe, informează Poliţia Română.
Poliţiştii şi procurorii DIICOT au descins la 260 de adrese în judeţele Braşov, Maramureş, Iaşi, Neamţ, Suceava, Buzău, Bacău, Galaţi, Brăila, Suceava, Vaslui şi Neamţ, fiind vizate 110 persoane.
„La activităţile care vizează destructurarea mai multor grupări infracţionale specializate în contrabandă cu produse accizabile participă aproape 1.000 de poliţişti cu 800 de autospeciale”, a precizat Poliţia Română. Conform sursei citate, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bacău au descoperit în imobilele percheziţionate circa 600.000 de ţigări de contrabandă. De asemenea, au fost ridicaţi şi peste 300.000 de lei şi aproape 5.000 de euro.
În acelaşi timp în judeţul Buzău, au fost descoperite două fabrici ilegale de ţigări.
La rândul lor, poliţiştii braşoveni au ridicat aproape 22.000 de ţigări precum şi peste 2.800 de litri de alcool, deţinute documente.
Percheziţiile au fost organizate după ce anchetatorii au stabilit că membrii grupuri vizate de percheziţii au creat veritabile reţele de colectare, preluare, transport şi depozitare a ţigaretelor provenite din contrabandă, acestea fiind structurate pe paliere, în funcţie de rolurile îndeplinite în cadrul grupului infracţional.
„În fapt, se reţine că, în perioada 2013 – 2014, membrii acestor grupuri infracţionale au introdus pe teritoriul României, pe raza judeţelor Braşov, Covasna, Maramureş, Bacău, Neamţ, Suceava, Vaslui, Iaşi şi Buzău ţigarete de diferite mărci, (Viceroy, Plugarul, Monte Carlo, Doina), provenind din Republica Moldova şi Ucraina, distribuite ulterior «pe piaţa neagră» în sistem en-gross sau en-detail, prin sustragere de la controalele vamale şi fără achitarea sumelor datorate bugetului consolidat al statului cu titlu de accize sau TVA”, a precizat Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT).
Din probele administrate a rezultat că membrii grupurilor infracţionale au introdus în ţară şi au vândut peste două milioane de pachete de ţigări de contrabandă.
În urma percheziţiile, 110 persoane urmau să fie duse la audieri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.