Două investiții majore vor fi inaugurate în acest an la Buzău. Anunțul a fost făcut de prefectul județului Buzău, Silviu Iordache, care a explicat că cele două investiții se realizează ca urmare a faptului că Buzăul va deveni un important nod rutier la nivel național odată cu construirea tronsonului Ploiești-Buzău din Autostrada A7.

„Guvernul României are într-un plan avansat autostrada ce va lega Bucureștiul de Buzău. Ne așteptăm ca asta să se realizeze în 3 ani și asta va face ca Buzăul să devină un important hub în industrie și servicii. Deja două societăți fac investiții serioase la Buzău. Este vorba de hub-ul logistic al  companiei Cargus care a fost dezvoltat pe șoseaua Industriilor. O altă investiție importantă este a unei firme japoneze care va construi cablaje pentru industria auto”, a spus prefectul Silviu Iordache.

De asemenea, reprezentantul Guvernului a ținut să precizeze că investiția celor de la Cargus care fac la Buzău cel mai mare și cel mai modern depozit logistic al companiei este una substanțială tot ansamblul fiind construit de la zero în timp ce compania japoneză Yazaki care va face cablaje auto la Buzău a ales o clădire deja existentă pe șoseaua spătarului unde își va desfășura activitatea dar va angaja aproximativ 500 de oameni ceea ce va duce la o scădere semnificativă a ratei șomajului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.