Două străzi din municipiul Buzău vor purta, de luna viitoare, numele celor doi militari eroi, Adrian Vizireanu și Iulian Dumitrescu, uciși anul trecut, la începutul lunii mai în timpul unei ședințe de instruira a forțelor de securitate locale în teatrul de operații din Afganistan. Cele două artere de circulație se află în cartierul Dorobanți, una dintre ele fiind chiar strada unde militarul Adrian Vizireanu își avea domiciliul.

Proiectul de hotărâre care prevede atribuirea numelor celor doi militari eroi celor două străzi din cartierul Dorobanți a fost deja redactat și lansat în dezbatere publică pe site-ul Primăriei urmând ca buzoienii să poată veni cu propuneri până la data de 1 martie.

Potrivit proiectului de hotărâre artera delimitată de str. Dorobanți și str. Gârlași, care cuprinde blocurile de locuințe C1, C2, C3, A9, A8, A7, A7A, A5, A4 și A3 se va numi „str. Slt. (p.m.) Vizireanu Adrian-Ion“, iar artera de circulație delimitată de str. Dorobanți și str. Gârlași, care cuprinde blocurile de locuințe B8, B7, B6, E19, D1, D2, D3, C9, C8, C7 și C6, se va numi „str. Slt. (p.m.) Dumitrescu Iulian“.

Cei doi militari eroi uciși în timpul unei ședințe de instruire a polițiștilor afgani au fost desemnați, anul trecut, Cetățeni de Onoare ai județului Buzău și au primit din partea președintelui României Ordinul Național „Steaua României“ în grad de Cavaler, cu însemn de război pentru militari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.