Drapelul României, arborat pe Penteleu de militarii Diviziei 2 Infanterie „Getica”

3


Plutonierul-adjutant principal, Florinel Enache, militarul care și-a pierdut picioarele și o mână în teatrul de operații din Afganistan pe 4 mai 2012 a înmânat, marți dimineață, Drapelul Național al României unui colonel care va parcurge cu bicicleta aproximativ 130 de kilometri pentru a-l arbora pe vârful Penteleu.

,,…flamura cea mare tricoloră a națiunii române să fluture pe cel mai înalt vârf din județul Buzău în semn al cinstirii eroilor bravei Armate a 2-a care s-au jertfit pentru țară și popor” au fost cuvintele pe care Florinel Enache i le-a transmis colonelului Cristi Mănăilă odată cu înmânarea drapelului tricolor.

Convoiul militar, avându-l ca antemergător pe colonelul Cristi Mănăilă pe o bicicletă, a plecat ulterior pe traseul Buzău-Vernești-Măgura-Viperești-Cislău-Nehoiu-Gura Teghii-Penteleu unde se estimează că va ajunge în aproximativ 6 ore.
Ajunși la destinație militarii Diviziei 2 Infanterie „Getica” vor organiza o ceremonie militară arborând drapelul încredințat de militarul erou Florinel Enache ocazie cu care se va dezveli și o placă comemorativă dedicată cinstirii eroilor români care au plătit tributul de sânge pentru ţară şi neam.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.