Consiliul Județean Buzău a dat, joi, startul reabilitării unui alt drum județean care, pe anumite porțiuni, nu a văzut niciodată asfaltul.

Este vorba de drumul județean 102C ce leagă DN10 de limita cu județul Prahova între localitățile Cislău și Buda Crăciunești.

„Este un drum județean ce face legătură cu județul Prahova deservind o parte din locuitorii comunei Cislău din satele Scărișoara și Buda Crăciunești. Sunt aproximativ 2—3 mii de oameni și acest drum se face din fonduri propria ale Consiliului Județean, valoarea fiind de 3.500.000 euro. Drumul va fi reabilitat total de la intersecția cu DN10 până la granița cu Prahova tot ce înseamnă asfalt, poduri, podețe rigole și așa mai departe. Acești oameni scurtează astfel legătura cu județul Prahova și este și o zonă cu potențial turistic. De asemenea, poate deveni și un drum strategic fiind o rută alternativă la drumul ce leagă Buzăul de județul Prahova și chiar de București. Este un drum de 11,3 kilometri care vine și în sprijinul localnicilor care au treabă în satul de reședință al comunei Cislău”, a declarat președintele Consiliului Județean Petre Emanoil Neagu.

Drumul ce leagă satele Cislău și Buda-Crăciunești are o lungime totală de 11,3 kilometri iar mai bine de jumătate nu a fost asfaltat niciodată fiind inițial un drum forestier care străbate o zonă împădurită.

„Este o lucrare mai complexă dat fiind că o parte din acest drum, mai bine de jumătate, nu a fost niciodată asfaltat. Sunt lucrări complexe cu podețe, poduri care le vom realiza în timp de 11 luni cu întrerupere probabil pe timpul iernii. Va fi un drum lat de 7 metri cu parte carosabilă de 5,5 metri, cu structură de balast, piatra spartă și două rânduri de asfalt, cu șanțuri, acces la curți și tot ceea ce trebuie” a declarat Cristian Conțiș director general al firmei Mecan Construct cea care reabilitează drumul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.