Ductel Steel Buzău, membră a grupului Mechel East Europe Metalurgical Division a decis să își trimită acasă muncitorii pentru că nu mai au ce lucra. Tagla, materia primă folosită în procesul tehnologic la întreprinderea buzoiană, s-a sfârșit iar drumurile blocate de multă vreme au făcut imposibilă aprovizionarea.
„ Ninsorile abudente din ultima perioadă precum și viscolul au lăsat întreprinderile izolate de rutele principale de transport. După cum se știe, traficul a fost închis în totalitate sau restricționat pentru mașinile de mare tonaj pe multe drumuri naționale și județene. De asemenea traficul pe calea ferata a fost blocat pe mai multe rute. Această situație a avut ca rezultat direct imposibilitatea aprovizionarii uzinelor Mechel Campia Turzii și Ductil Steel Buzau cu materie prima – tagla. Se intentionează ca reluarea producției la intreprinderile de la Buzăuși de la Campia Turzii să aibă loc în 22 februarie, respectiv 24 februarie, după eliminarea neajunsurilor cauzate de vreme”, se arată într-un comunicat remis de Mechel East Europe Metalurgical.
Deși nu se plâng de pierderi, cu siguranță oprirea produceției pentru mai bine de o săptămână se va simți atât în buzunarul patronilor cât și al muncitorilor.
Comentând situația creată, directorul general al Mechel-Steel, Andrey Deineko, a menționat că această încetare temporară a producției nu va afecta grav volumul de producție vandabilă planificat pentru anul în curs.
Mechel este una dintre cele mai mari companii din Rusia. În România, grupul Mechel este prezent prin 6 întreprinderi metalurgice: Mechel Târgovişte, Mechel Reparaţii, Mechel Câmpia Turzii, unde de asemena s-a oprit lucrul, Ductil Steel Buzău, Ductil Steel Oţelu Roşu, Laminorul Brăila.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.