Constantin Cristea nu spera să-și mai recupereze tractoarele

Polițiștii buzoieni de la Compartimentul de Investigații Criminale au muncit aproape un an pentru a destructura o rețea de hoți de autovehicule care a acționat atât în județul Buzău cât și în alte locuri din țară. Este vorba despre trei indivizi din județul Suceava și un altul din Călărași, care în urmă cu un an, au furat din localitatea  Oreavu trei tractoare agricole performante cu utilajele aferente. Valoarea prejudiciului provocat societății agricole din  Oreavu se ridică la suma de 380.000 de euro. Chiar dacă tractoarele au fost găsite relativ repede, documentarea activității infracționale și recuperarea totală a prejudiciului nu s-au încheiat nici la această dată.
”Tractoarele au fost găsite de polițiștii de la Serviciului de Investigaţii Criminale, pe raza județului Călărași relativ repede dar, după aceea, au urmat activități specifice pentru probarea infracționalității respective și destructurarea rețelei prin arestarea membrilor acesteia”, a precizat comisar-șef, Laurențiu Pantazi, adjunctul IPJ Buzău.
Activitatea celor patru indivizi specializați în furtul de utilaje agricole era una complexă, fapt care a dus la întârzierea  soluționării cazului. Practic, hoții acționau după o foarte bună documentare șiîiși alegeau prada din rândul societăților cu utilaje performante pe care ulterior să le poată valorifica, fie în țară fie în afara granițelor.
Unul dintre păgubiți este și Constantin Cristea, patronul societății  SC Crisagra 2003 SRL. Omul a povestit astăzi  că tractoarele i-au dispărut într-o noapte, în august anul trecut, dintr-o parcare aflată în  apropierea unei stații peco din comuna Oreavu și nu credea că le va mai recupera vreodată. A fost surprins când, după o lună, unul dintre tractoare a fost găsit abandonat de hoți după ce a rămas fără carburant pe raza județului Călărași. Și mai mare a fost surprinderea când și cel de-al doilea  tractor a fost descoperit tot în județul Călărași în apropiere de zona unde fusese găsit primul.
” Speram dar nu mai credeam că voi recupera ceva. Primul l-am găsit după vreo lună, abandonat pentru că au rămas fără motorină, însă când a apărut și cel de-al doilea,  tot în același județ și tot în aceeași zonă, chiar că am rămas surprins. Nu știu cum polițiștii din acel județ nu au putut vedea un tractor dat în consemn de o asemenea mărime. Acum, am speranța și la cel de-al treilea,deși se aude că ar fi trecut granița”, a declarat păgubitul Constantin Cristea.
Trei dintre membrii rețelei au fost reținuți de polițiștii buzoieni și sunt cercetați în acest moment în stare de arest preventiv iar cel de al patrulele suspect a fost arestat anterior într-o altă cauză. Două din cele trei tractoare au fost recuperate iar pentru cel de-al treilea s-a instituit sechestru asigurator pe numele unuia din membrii rețelei.
Ciprian STERIAN

[audio:http://www.observatorulbuzoian.ro/wp-content/uploads/2011/08/Laurentiu-PANTAZI.mp3|titles=Laurentiu PANTAZI]
[audio:http://www.observatorulbuzoian.ro/wp-content/uploads/2011/08/Constantin-CRISTEA.mp3|titles=Constantin CRISTEA]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.