Începând de joi, 13 ianuarie Instituția Prefectului Județul județului Buzău își desfășoară activitatea în formulă completă. Cei doi subprefecți desemnați de PSD, Gabriel Mihail Ilie și Constantin Cristea au depus, joi dimineață, jurământul de credință și au fost învestiți în funcție urmând că în zilele ce urmează să le fie delegate atribuțiile de către prefectul Daniel Țiclea.

De asemenea, prefectul județului și-a prezentat marți oamenii care vor ocupa posturile din Cabinetului Prefectului, structură care va fi coordonată de Marieta Boloș fost subprefect al județului Buzău eliberată din funcție miercuri odată cu numirea celor doi subprefecți responsabilizați de PSD.

„Am 48 de ani, 2 copii, un băiat student și angajat, în același timp, la o multinațională din București și o fetiță de 9 ani și jumătate, elev. Sunt căsătorit, soția este polițistă la I.P.J. Buzău. Am activat în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, începând cu anul 1996. În ultimii 10 ani am fost la Direcția Generală Anticorupție, Serviciul Județean Anticorupție Buzău, pe domeniul de prevenire, însă am fost activ și la departamentul de combatere, în unele ocazii”, a declarat Gabriel Mihail Ilie.

Cel de-al doilea subprefect, Constantin Cristea are 34 de ani, este licențiat în Științe Politice. A lucrat în cabinetul secretarului de stat din cadrul Ministerului Turismului, dar și consilier la cabinetul deputatului Ionela Dobrică după care în ultima perioadă a fost administrator public al comunei Vernești.

” Începând de astăzi știu că am o responsabilitate imensă, însă determinarea va fi aceeași. Începe o nouă provocare pentru mine, sper să fac față cu brio, alături de domnul prefect și de domnul subprefect ,să facem o echipă bună și să luăm cele mai bune măsuri pentru locuitorii județului Buzău. Îmi doresc de asemenea să prevenim valul 5 așa cum trebuie, să luăm și aici cele mai bune măsuri, cele mai bune soluții în această privință și locuitorii județului să fie mulțumiți de conducerea Prefecturii”, a spus Constantin Cristea, subprefect al Buzăului.

La rândul său prefectul Daniel Țiclea le-a urat succes celor doi subprefecți nou instalați în funcții joi și dacă în cazului lu Gabriel Ilie s-a declarat „ușurat” că acesta ar cunoaște rigorile M.A.I. în ceea ce îl privește pe Gabriel Cristea acesta a subliniat că speră ca și acesta să înțeleagă că reprezintă, în județ, Ministerul Administrației și Internelor și Guvernul României.

„Domnul Ilie cunoaște rigorile sistemului M.A.I. și este o ușurare pentru noi acest lucru. Ba chiar provine dintr-un sistem anticorupție și ne dorim să facem lucrurile cât mai profunde în zona aceasta. Domnul Cristea, vine dintr-un sistem civil, așa cum am venit și noi, sper să  cupleze rapid la rigorile și responsabilitățile acestui sistem, să înțelegem cu toți că aici suntem M.A.I., reprezentăm Guvernul României și trebuie să ne comportăm responsabil și serios. Sunt convins că așa va fi”, a spus Daniel Țiclea la conferința de presă organizată pentru prezentarea celor doi subprefecți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.