Ionut BARBU, Elena POPESCU si Lautentiu PAUN
Jurnaliștii Elena Popescu, Ionuț Barbu și Laurențiu Păun au fost desemnați, joi, post mortem, cetățeni de onoare ai municipiului Buzău. Cei trei ziariști buzoieni și-au pierdut viața la locul de muncă, Ionuț Barbu și Elena Popescu, în urmă cu 10 ani în deflagrația de la Mihăilești iar Laurențiu Păun, lovit de o mașină pe șoseaua de centură a municipiului Buzău, la începutul lunii martie. Alături de ei alți patru buzoieni au primit primi titlul de cetățeni de onoare. Este vorba despre:
-Dragoș Teodorescu- inginer născut în 1937- a elaborat proiecte pentru reparații la podurile reabilitate după cel de al Doilea Război Mondial, director tehnic al Institutului de Studii și Proiectări Căi Ferate, membru al academiei de științe Tehnice și distins de Academia Română cu Premiul Aurel Vlaicu 2 pentru merite științifice excepționale
– Paul Vasilescu – sculptor născut în 1936 cel care a realizat lucrarea „Ion Andreescu” din fața Casei de Cultură a Sindicatelor Buzău.
– Doina Tatiana-Mănoiu profesor, născută în 1940, fost director al Colegiului Mihai Eminescu
-Aurel Craifăleanu – om de știință născut în 1884, fost elev al lui Emil Fischer – fondatorul Chimiei biologice ¬mo¬derne
Pe lângă cele 8 nume care au primit post-mortem titlul de cetățean de onoare, distincția i-a fost acordată și generalului de brigadă Lucian Foca, actualul comandant al Diviziei 2 Infanterie „Getica”. Generalul Foca a coordonat și pregătit structurile de informații militare care au acționat în teatrele de operații și a fost distins cu Ordinul „Virtutea Militară” în grad de Cavaler.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.