Alesi PDL CLM
Muzeul Județean Buzău ar putea funcționa și fără curent electric, sunt de părere aleșii democrat-liberali din Consiliul Local Municipal. Unul din punctele aflate pe ordinea de zi a consilierilor locali municipali de joi a fost aprobarea unui certificat de urbanism pentru branșarea la rețeaua de energie electrică a clădirii Muzeului Județean Buzău, proaspăt reabilitată cu fonduri europene. Aleșii democrat liberali s-au opus aprobării acestui punct aflat pe ordinea de zi cel mai probabil din motive politice, deși solicitarea avea aviz pozitiv de la ambele comisii de specialitate. În cadrul aceluiași proiect introdus pe ordinea de zi, democrat-liberalii buzoieni solicitau permisiunea pentru amplasarea unui chioșc în fața sediului mic al PDL Buzău situat pe Bulevardul Unirii iar solicitarea nu primise aviz favorabil decât de la una dintre comisii. Convinșii fiind probabil că solicitarea Organizației Județene a PDL nu va fi avizată de aleșii locali municipali, democrat-liberalii din Consiliul Local Municipal au votat împotriva tuturor certificatelor de urbanism cuprinse în proiectul de hotărâre indiferent de utilitatea acestora. Astfel, adoptând un vot pur politic pentru a-și plăti anumite polițe, aleșii democrat-liberali din CLM au ajuns în situația aproba proiecte o serie de proiecte de interes local cum ar fi branșarea la rețeaua de energie electrică a Muzeului Județean Buzău sau demolarea vechii Sălii de Sport a Liceului cu Program Sportiv și construirea alteia noi cu bani de la Guvernul României.
În cadrul aceluiași proiect de hotărâre, aleșii PDL și PP-DD au respins acordarea certificatului de urbanism pentru construirea unor blocuri de locuințe la marginea Parcului Marghiloman pe un teren pe care municipalitatea îl are in asociere cu o societate comercială.
Clădirea Muzeului Județean Buzău a fost reabilitată cu fonduri europene și cât de curând instituțiile pe care le adăpostea se vor muta în casă nou. Constructorii mai au de făcut ultimele finisaje și după branșarea la rețeaua de curent electric în clădirea de pe Nicolae Bălcescu se vor muta Centrul Județean de Cultură și Artă, Școala Populară de Artă, Teatrul George Ciprian și, peste un an, Muzeul Județean de Istorie.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.