UDREA
Elena UDREA ar putea deveni colegă de suferință cu fostul prefect paul Beganu

 

Procurorii pot solicita instanței arestarea preventivă a buzoiencei Elena Udrea. Camera Deputaților a dat luni şase voturi distincte, cu bile, pentru solicitările justiţiei în privinţa Elenei Udrea, toate cererile fiind aprobate ir ulterior acestea au fost publicate în monitorul Oficial. Este vorba de trei solicitări de începere a urmăririi penale și alte trei solicitări de încuviințare a arestării preventive. Deputații au lucrat ieri la foc continuu până spre miezul nopții pentru a vota toate cele 6 cereri soluționate după cum urmează:
Camera inferioară a Parlamentului a aprobat cererea privind începerea urmăririi penale a Elenei Udrea în dosarul „Gala Bute”, fiind înregistrate 285 de voturi „pentru” şi 49 „împotrivă”. Solicitarea procurorului general al Parchetului de pe lângă ÎCCJ s-a referit la formularea cererii de urmărire penală împotriva deputatului Elena Udrea, fost ministru al dezvoltării regionale şi turismului, pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, în dosarul nr.50/P/2014 al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.
Camera Deputaţilor a aprobat apoi cererea privind încuviinţarea extinderii urmăririi penale în dosarul ”Gala Bute”. Proiectul de hotărâre a Camerei Deputaţilor întocmit ca urmare a solicitării procurorului general al Parchetului de pe lângă ÎCCJ, referitoare la formularea cererii de urmărire penală împotriva deputatului Elena Udrea, fost ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită, în dosarul nr.50/P/2014 al DNA, a fost adoptat cu 278 voturi pentru şi 50 împotrivă.
Camera a aprobat, luni seară, şi încuviinţarea cererii de arestare preventivă formulată în dosarul „Gala Bute” în privinţa Elenei Udrea. Rezultatul votului la proiectul de hotărâre referitor la cererea ministrului justiţiei, însoţită de solicitarea Parchetului de pe lângă ÎCCJ, de încuviinţare a arestării preventive a deputatului Elena Udrea, formulată în dosarul nr.50/P/2014 al DNA, a fost de 219 voturi „pentru” şi 102 „împotrivă”.
Un al patrulea vot a vizat cererea de urmărire penală în dosarul Microsoft în privinţa Elenei Udrea. Camera a aprobat, cu 243 voturi „pentru” şi 50 „împotrivă”, proiectul de hotărâre întocmit în urma solicitării procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, referitoare la formularea cererii de urmărire penală împotriva deputatului Elena Udrea, fost ministru al dezvoltării regionale şi turismului, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă, spălare de bani şi fals în declaraţii de avere, în dosarul nr.880/P/2014 al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.
Camera Deputaţilor a aprobat de asemenea solicitarea de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive a deputatului în dosarul Microsoft. Camera a aprobat, cu 202 voturi ”pentru” şi 65 ”împotrivă”, cererea ministrului justiţiei, însoţită de solicitarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, de reţinere şi arestare preventivă a deputatului Elena Udrea, formulată în dosarul nr.880/P/2014 al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.
Camera a aprobat, luni seară, şi cererea formulată în cazul Elenei Udrea privind încuviinţarea arestării preventive prin înlocuirea controlului judiciar, în dosarul Microsoft. Proiectul de hotărâre a Camerei Deputaţilor aferent cererii ministrului Justiţiei, însoţită de solicitarea Parchetului de pe lângă ÎCCJ, de încuviinţare a arestării preventive a deputatului Elena Udrea, prin înlocuirea controlului judiciar dispus la data de 29.01.2015, formulată în dosarul nr.880/P/2014 al DNA, a fost adoptat cu 152 de voturi „pentru” şi 82 „împotriv㔑.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.